Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 15 bedensel engellinin bir araya gelmesiyle kurulan Fethiye Bedensel Engelliler Voleybol Takımı, oturarak voleybol oynayıp turnuvalara hazırlanıyor.
Fethiye'de engellilerin sosyal yaşama katılması ve spor aktiviteleri yapması için 2'nci Kademe Voleybol Antrenörü 41 yaşındaki Aycan İnaluk yönetiminde Fethiye Bedensel Engelliler Voleybol Takımı kuruldu. Yaşları 11 ile 51 arasında değişen 15 engellinin yer aldığı takım, 6 aydır Fethiye Kapalı Spor Salonu'nda haftanın 2 günü antrenman yapıyor. 1 metre boyundaki fileyle boyutları küçültülmüş voleybol sahasında engelliler oturarak voleybol oynuyor.
Türkiye'nin 7'nci bedensel engelli voleybol takımını kurmak için bir araya gelen engelliler, antrenmana protez kol ve bacaklarını çıkararak başlıyor. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, Aycan İnaluk yönetiminde yapılan antrenman maçıyla sürüyor.
Engelliler, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından kurulması planlanan Oturarak Voleybol Ligi'ne katılmak için hazırlanıyor.
'ENGELLİLER ÇOK MUTLU'
Rehabilitasyon sürecindeki engellilerden kurulan takımın antrenmanlarını sürdürdüğünü belirten Aycan İnaluk, spor salonuna gelmenin bile engellileri heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Antrenmanlar dışında da engellilerin bir araya geldiğini anlatan İnaluk, "Bütün bedensel engellileri voleybol oynamaya davet ediyoruz. Turnuvalarda ve ligde voleybol oynayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün engellilerimiz çok mutlu. Ailelerimiz bize destek oluyor. Geçen günlerde Zonguldak'ta yapılan turnuvaya hazır olmadığımız için katılamadık. Hedefimiz önümüzdeki sene tüm turnuvalara katılmak. Bugüne kadar desteklerinden dolayı Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker'e teşekkür ediyoruz" dedi.
'SOSYAL HAYATI CANLANDI'
Çalışmaları tribünlerden izleyen engelli sporculardan Caner Can'ın kız kardeşi Hikmet Can, voleybol oynamaya başladıktan sonra kardeşinin sosyal hayatının canlandığını kaydetti. Arkadaş sayısının da arttığını aktaran Can, takımın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI