Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Nevruz dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Yerlikaya mesajında, “Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldan beri kutlanan Nevruz, baharın, tazelenmenin ve yenilenmenin simgesidir.
Nevruz; hiçbir dil, din, siyasi görüş ve etnik gruba ait olmayan, baharın coşkusunu paylaşmayı, dostluk ve kardeşliği geliştirmeyi, insanlarımızı kaynaştırmayı hedefleyen bir ortak değerdir.
Bereketin simgesi, doğanın yeni bir enerjiyle uyanışı, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı ve yeni bir bahara yolculuğun başlangıcı olan Nevruz, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan güçlü bir davettir.
Nevruzda yakılan ateşle insanlar arası çatışmalar yok edilerek, yerini dostluk, sevgi, barış ve kardeşliğe bırakmaktadır.
İnsanlar arasındaki sevgi ve saygıyı pekiştirme, dargınlıkları unutturma, kardeşçe kucaklaşmayı sağlama amacında olan Nevruz, tabiatın tüm renklerini bize sunarak bahar döneminin tüm coşku ve sevincini bizlere yaşatmaktadır.
Milletimizin sonsuza dek birlik beraberlik ve dayanışma içinde Nevruz coşkusunu yaşaması temennisiyle, başta Gaziantepliler olmak üzere, tüm milletimizin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.