ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, kentte çeşitli ülkelerden çoğunluğu Irak vatandaşı olmak üzere yaklaşık 4 bin sığınmacının barındığını belirterek, "Göçmen ve mültecilerimizin kentimizde genel asayişi bozacak davranışları yok denecek kadar azdır" dedi.

Vali Kara, bazı kurum amirlerinin katılımıyla bir restoranda düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında, il genelindeki sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sığınmacıların özellikle kent merkezinde suç oranını arttırdığı yönünde yanlış bir algı oluştuğuna dikkati çeken Vali Kara, il genelinde 3 bin 756 göçmen ve mültecinin yaşadığını ve söz konusu kişilerin, bugüne kadar suç oranını arttıracak olaylara karışmadıklarını vurguladı. Kentte çoğunluğu Irak vatandaşı olmak üzere Suriye, Afganistan, Cezayir ve Arnavutluk gibi ülkelerden yaklaşık 4 bin kişinin barındığını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Göçmen ve mültecilerin suç işledikleri yönünde kamuoyunda yanlış bir algı var. Söz konusu kişilerin işsiz oldukları ve vakitlerinin çoğunu park ve sokaklarda geçirdikleri için böyle bir algı oluşmuş durumda. Ancak bugüne kadar göçmen ve mültecilerin asayiş olaylarına karışma oranı çok düşük. Sadece kendi aralarında sözlü sataşma ve küçük kavgaları oluyor. Bir de bazılarının 6 kez dilencilik yaptıkları tespit edildi. Göçmen ve mültecilerimizin kentimizde genel asayişi bozacak davranışları 'yok' denecek kadar azdır. Vatandaşlarımız müsterih olsun."

Dünyada en fazla göçmen kabul eden ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Kara, "Ülkelerinden savaş ve çeşitli sebeplerden dolayı kaçıp, ülkemize gelen bu kardeşlerimize biraz tahammül etmemiz lazım. Valilik olarak göçmen ve mültecilerimize aylık 120 lira yardım yapıyoruz. Onlar da paralarını burada harcıyor ve ekonomimize katkı yapıyor" diye konuştu.