’Eğer çocuğunuz varsa, onu vücudunuzun bütün hücreleriyle sevin’ sloganıyla hareket ederek ailelere anlamlı bir mesaj veren ’Beyaz Fil’ adlı tiyatro oyunu İzmir’in Aliağa ilçesinde seyirciyle buluşacak.
Kanadalı yazar Nicolas Billon tarafından kaleme alınan Sami Duru tarafından Türkçeye çevrilen oyunun yönetmenliğini Metin Belgin yapıyor. Aliağa Belediyesi ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Teatron tarafından sahnelenecek olan oyunun oyuncu kadrosunda Eser Ali, Yosi Mizrahi ve Nur Gürkan gibi oyuncular yer alıyor. Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tiyatro şöleninin son oyunu olan ’Beyaz Fil’ adlı oyun; Akıl hastanesi, kayıp bir doktor, onu son gören bir hasta ve hemşire etrafında dönüyor. Deliliğin kapısını aralayıp içeri giren bir genç hastanın, akıl oyunlarıyla dünyaya meydan okuyuşu oyunla sahneye taşınıyor.
16 Temmuz Perşembe günü Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunda saat 22.00’de sahneye konulacak oyunun biletlerinin 5 TL olduğu, biletlerin Aliağa Belediyesi Sanat Evi gişelerinden ve Biletix’ten temin edilebileceği öğrenildi.