ARTVİN (AA) - Artvin'de kar yağışı dolayısıyla kamyonetle yolda mahsur kalan üç kardeş, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Borçka ilçesine bağlı Camili köyünden büyükbaş hayvan satın alan Mikail (26), Erkan (18) ve İsrafil Dayanç (24) kardeşler, Yusufeli ilçesine gitmek için yola çıktı. Dayanç kardeşlerin içinde bulunduğu kamyonet, Düzenli köyü mevkisinde kara saplandı. Burada mahsur kalan kardeşler, cep telefonu ile ulaştıkları jandarma ve karayolları ekiplerinden yardım istedi.

Karayolları 102. Şube Şefliği ekipleri, kar savurucu, greyder ve yükleyici loder ile yer yer 1,5 metreyi bulan karı, yaklaşık 6 saatte temizledikten sonra Dayanç kardeşlere ulaştı. 

Dayanç kardeşlerin, kasasında hayvanların bulunduğu kamyonetle ilçe merkezine inmeleri sağlandı.

 

- "İş makinelerinin ışıklarını gördüğümüzde büyük bir sevinç yaşadık"

İsrafil Dayanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvan almak için Yusufeli ilçesinin Kınalıçam köyünden sabah saatlerinde kardeşleriyle yola çıktıklarını belirterek, "Camili köyüne ulaştık ve 9 büyükbaş satın aldık. Araca yüklediğimiz hayvanlarla köyümüze gitmek üzere yola çıktık. Düzenli köyünde başlayan kar, kısa sürede yolu ulaşıma kapattı ve aracımız kara saplandı" dedi.

Yoğun sis, soğuk ve devam eden kar nedeniyle korktuklarını ifade eden Dayanç, "Telefonla yardım istedik. Devletin bütün imkanlarını bizi kurtarmak için seferber eden başta Valimiz Kemal Cirit olmak üzere bütün ekiplere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dayanç, yaklaşık 6 saat mahsur kaldıklarını anlatarak, "İş makinelerinin ışıklarını gördüğümüzde büyük bir sevinç yaşadık. Çok üşüdük ve korktuk. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun" ifadesini kullandı.

Camili köyü muhtarı Altan Gülbin ise yılın 6 ayı kar dolayısıyla ulaşımda sorun yaşadıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum, Camili bölgemizin tek kurtuluşu tünel yapılmasıdır. 6 ayımız burada mahsur kalmakla geçiyor. Birçok hastamız, Gürcistan üzerinden ulaşım sağlıyor. Umarım bu son zorlu yolculuğumuz olur. İnşallah tünelimiz bir an önce yapılır, bizler de çığ ve kar tehlikesi yaşamadan köyümüze ulaşım sağlarız."

Öte yandan ekipler, ilçeye bağlı Atanoğlu köyünde kar nedeniyle 400 küçükbaş hayvan ile ulaşımda sıkıntı yaşayan Recep Kesici'nin kullandığı yolda da kar temizliği yaptı.