Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Caz Festivali Şenay Lambaoğlu ile final yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Caz Festivali final yaptı. Yaşam Vadisi’nde startı verilen festivalin son gününde sahneye kadın caz vokalistlerinin en önemli temsilcisi olarak gösterilen ve ozan kimliği ile de öne çıkan Şenay Lambaoğlu çıktı. Lambaoğlu’nun performansını soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi seyretti. Yıllar içerisinde herhangi bir tarz gözetmeksizin yola çıkan ve zaman içerisindeki birikimlerini ve müzikal duruşunu caz ile birleştiren sanatçı Beylikdüzü sakinlerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Yağmurda da, fırtınada da izlediler”

Festivalin final gecesine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Vatandaşlarla beraber Şenay Lambaoğlu’nun şarkılarıyla keyifli anlar yaşayan İmamoğlu festival hakkında da açıklamalarda bulundu. Beylikdüzü’nü sanatın merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan İmamoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bana göre Türkiye’nin, İstanbul’un, Beylikdüzü’nün Caz müziğine dönük bir merkez olması gibi bir durum söz konusu. Binlerce insan geldi izledi, dinledi. Havalar güzel geçti. Yağmurda da izlediler, fırtınada da izlediler. Aslında sanatın her dalında Beylikdüzü’nün bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Çok değerli sanatçılar katıldı. Çok mutluyuz, artık bir gelenek haline gelecek.”

Şenay Lambaoğlu kimdir?

Söz ve müzikleri kendisine ait olan “İçimde Aşk Var” isimli ilk solo albümü 2012 yılında yayınlanan Şenay Lambaoğlu, 19. İstanbul Caz Festivali’nde Fransız Trompetçi Mederic Collignon ve bu albümün projesi ile sahne aldı. Aynı proje kapsamında “Kampüste Caz” konserleri ile 23. Akbank Caz Festivali ve Ankara Caz Festivali’nde de caz severler ile buluştu. Sanatçı, 2014 yılında ağırlıklı olarak kendi söz ve müziklerinden oluşan ikinci albümü “Zarf Tümleci”ni dinleyicilerinin beğenisine sundu. 2015 yılında son albümü olan “Başka Türlü Bir Şey”i yapan Şenay Lambaoğlu bu albümde Farketmeden, Seni Düşünmek, Sensiz Olmaz, Uçurtma gibi efsane eserlerin yanı sıra Can Yücel, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam ve Füruğ Ferruhzad gibi unutulmaz ozanların eserlerini de seslendirdi.