Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, esnaflar, spor kulüpleri yöneticileri ve muhtarlarla bir araya geldi.
Sarıkamış Değişim Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Gürbüz, ”Sarıkamış’ı tarihte, turizmde, doğada marka şehir ve parlayan bir yıldız yapmak için bütün kesimlerin desteği ve katkısı olmak zorundadır”dedi.
İlçede büyük gelişmeler kat edildiğini ifade eden Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, yapılan çalışmaların çok önemli ancak yeterli olmadığını söyledi.
Gürbüz, “İlçemizde bulunan kayak merkezimiz mekanik tesisleri, pistleri ve doğal güzelliği ile Türkiye’nin ve dünyanın önemli kayak merkezleri arasındadır. Ancak kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin kayak yapıp tekrar uçakla geri döndüğü ve ilçe ekonomisine fayda sağlamadığı konusunda ciddi eleştiriler var. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapması gerektiğini, STK’ların bu konularda harekete geçmesi gerektiğini geldiğim günden beri izah ediyorum. Eğer biz kamu, özel sektör, STK’lar olarak birlikte hareket edemezsek, kalkınma, gelişme çok ağır olur. Zaman kaybından dolayı çok fırsat kaçırmış oluruz. Sarıkamış’ı tarihte, turizmde, doğada marka şehir ve parlayan bir yıldız yapmak için bütün kesimlerin desteği ve katkısı olmak zorunda” dedi.
Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun’da, ilçeye ciddi yatırımların gelmesi için Sarıkamış’ta birlik beraberlik ve dayanışmanın şart olduğunu belirtti.
Sarıkamış’ta İlk defa bir kaymakamın bu tür davetlere katılarak sorunlarla ilgilenmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini kaydeden Saim Ucun, “Arkadaşlar bizler Sarıkamışlılar olarak bu ilçeye karşı sorumluluklarımız var. Öncelikle siyasi otoriteyi daha çok harekete geçirmeliyiz. Daha çok bir araya gelerek sorunlarımızı sıkça dile getirmeliyiz” diye konuştu.