Namık Kemal KILINÇ/ SERİK (Antalya), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan jandarma komando er 20 yaşındaki Barış Akkabak'ın mezarını bayram öncesi ziyaret eden dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak, duygusal anlar yaşadı.
Midyat'ta BOTAŞ petrol boru hattının geçtiği güzergahta, 2 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu jandarma komando er Barış Akkabak şehit düştü. Annesinin ölmesi, babasının da evi terk etmesi nedeniyle dedesi Ramazan Akkabak tarafından büyütülen Barış Akkabak'ın Serik İlçesi Gebiz Mahallesi'ndeki mezarını, bayram öncesi yine ilk ziyarete gelen dedesi ve anneannesi oldu.
Ramazan ve Havva Akkabak, torunlarının mezarında duygusal anlar yaşadı. Torunlarının mezarındaki yaprakları elleriyle temizleyen dede ve anneanne, çiçekler yerleştirip, toprağına su döktü. Gözyaşlarına hakim olamayan Havva Akkabak, "Bu sensiz geçen ilk bayramımız. Bu ayrılığa dayanmak çok zor. Yan yana, uyuduğun anneannene iyi bak. Rahat uyu oğlum" dedi.
Şehit Barış Akkabak cenazesi, küçük yaşta kaybettiği annesi Kadriye Akkabak'ın mezarının yanına defnedilmişti.

FOTOĞRAFLI