HAKKARİ, () - HAKKARİ- Çukurca karayolu'nun 12'nci kilometresi'ndeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi ile Ağaçdibi Köyü arasında 3 gün önce PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayınların patlatılması ardından yolda tespit edilen çok sayıda mayınlı tuzaklar bir bir imha etmeye çalışılırken, karayolu henüz ulaşıma açılmadı.
Hakkari-Çukurca karayolunda 3 gün önce yola döşenen uzaktan kumandalı iki mayının patlatılması sonrasında güvenlik güçleri tarafından 'Güvenlik nedeniyle' kapatılan karayolu'ndaki mayın imha çalışması devam ediyor. Kapalı olan 70 kilometrelik Hakkari-Çukurca karayolu'nun bir çok noktasına mayınlı tuzaklyar döşenirken, bir çok noktaya da hendekler kazıldı.Güvenlik güçleri, yoldakı patlayıcı tuzakları tek tek tespit edip imha çalışması yaparken, bölgede geniş çaplı operasyanların sürdüğü belirtildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan kaldırılan Kobra tipi iki helikopterle, bölgede sürekli keşif uçuşu yapılırken, Yüksekova'dan Çukurcaya giderken kayıplara karışan Üzümlü Sınır kapısındaki 7 gümrük memurundan da hala haber alınamıyor. Kayıp 7 gümrük memurunun PKK'lılar tarafından kaçırılması ihtimali üzerinde duruluyor.Yetkililer ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.