İSTANBUL, () İstanbul Barosu Başkanlığı, terör olaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Daha Dağlıca’daki şehitlerimizin acısı yüreğimizi dağlarken bu kez Iğdır’da aynı alçakça yöntemle yapılan saldırıda 14 polisimizin şehit olması acımızı ve öfkemizi daha da artırmıştır. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve milletimize sabır dileriz. Artık sabır sınırları zorlansa da…" ifadeleriyle başlayan açıklama şöyle:

"Daha önce de belirttiğimiz üzere, esas işlevi ve varlık sebebi ülkeyi bölmek, emperyal efendilerine hizmet etmek olan bölücü terör örgütü kana doymamaktadır.
Ne yazık ki, “çözüm süreci” denilen gaflet sürecinde terör örgütünün toparlanmasına, güçlenmesine, planladığı ayaklanma için gerekli hazırlıkları yapmasına, ağır silahlar ve patlayıcılar edinerek bölgeye tuzaklar kurmasına göz yumulmuş, uyarılar dikkate alınmamış, emniyet güçlerinin ve ordunun ise eli kolu bağlanmıştır.
Bu saldırılar, devletin varlığına, ülkenin toprak bütünlüğüne ve birliğine yönelik bu kalkışmadır. Artık bu terörü bitirmek için, üniter yapı ve ulus devlet temelinde gerekli sosyal, ekonomik ve kültürel önlemlerle birlikte, tam bir kararlılıkla ve uzun soluklu bir planlamayla, hukuk içerisinde kalınarak terörle tavizsiz mücadele edilmeli, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru yetkiler kullanılmalıdır.
Asıl önemli olan da, emperyalizmin taşeronu terör örgütünün, yurttaşlar arasında etnik bir çatışma çıkarma yönündeki provokasyon ve planına karşı uyanık olunması gerekliliğidir. Teröre bulaşmayan yurttaşlarımıza zarar verilmemeli, birlik ve bütünlüğümüz dikkatle korunmalıdır. Yaratılan terörün, doğrudan milletçe oluşturduğumuz kardeşliğimize yönelik olduğunun bilincinde davranarak bu kardeşliğimizi yekvücut olarak muhafaza edebilmeliyiz.
İstanbul Barosu olarak, geleceği doğru okuduğumuzu düşünerek, özenle ve ısrarla vurgulamak gereği duyarız ki, son dönemde yaşadığımız bu saldırı ve kalkışmalar, yurttaşlarımızın bir arada yaşama iradesine dönüktür. Milli birliğimizin korunması, bu anlamda olağanüstü önem taşımaktadır. Bunu başarmak zorundayız. Alçakça kurgulanan teröre verilecek en keskin yanıt, bu kararlılığın sergilenmesi olacaktır."