Edirne Valiliği organizasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şehit Aileleri Derneği’nin katkılarıyla, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programları kapsamında, Tarihi Selimiye Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla, Mimar Sinan’ın ’Ustalık Eserim’ dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde, şehitlerin aziz ruhlarını şad etmek için Mevlid-i Şerif okutuldu. Cuma namazı öncesi okunan Mevlid-i Şerif’in ardından namaz çıkışı cemaate, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelince 5 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
ŞEHİT KIZI CEMRE, SELİMİYE’YE ASKERİ ÜNİFORMAYLA GELDİ
2012 yılında Siirt’teki helikopter kazası sonucu şehit düşen Üsteğmen Ersan Yenici’nin kızı Cemre Yenice de dedesi Selahattin Irmak’la birlikte Selimiye Camii’ne gelerek, şehitler için dua etti. Şehit kızı Cemre’nin dedesi Selahattin Irmak, torununun babası şehit olduğunda henüz 4 aylık olduğunu hatırlatarak, "Cemre şu an 3 yaşında. Şehit Aileleri Derneği olarak bugüne özel programa katıldık. Zaten her zaman böyle programlara katılıyoruz. Cemre’nin hem Atatürk’ü hem de şehitleri unutmasın diye getiriyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Valiliği organizasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şehit Aileleri Derneği’nin katkılarıyla, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programları kapsamında Mevlid’i Şerif okunduğunu belirterek, "Vatanı için milleti için canını vermiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Mevlid-Şerif okuttuk" dedi.
Öte yandan, Enez fatih Sultan Mehmet Camii, İpsala Alaca Mustafa Paşa Camii, Keşan İki Şerefeli Camii, Uzunköprü Muradiye Camii, Havsa Sokullu Mehmet Paşa Camii, Süloğlu Merkez Yeni Camii, Meriç Yeni Camii, Lalapaşa Pirlepeli Davut Emin Cami’lerinde de Cuma Namazı öncesi şehitler için Mevlid-i Şerifler okutuldu.