Bingöl Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dilencilere yönelik operasyon düzenlendi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Ramazan ayının gelmesi ile dilencilerin yakalanması için operasyonların arttığını ifade eden belediye yetkilileri, vatandaşları dilencilere karşı daha dikkatli olmaya davet etti. Zabıta ekiplerince yakalanan dilenciler, zabıta merkezine götürülerek kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Dilenciler halkı rahatsız ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarımız daha bir yoğunlaştı. Dilencilerin çoğu başka illerden gelen insanlar. Şehir dışından gelip Bingöl’de çadır kurarak çoluk çocuk dilenen çok sayıda aile bulunuyor. Şehir dışından ailece gelen ve şehir merkezinde dilenen çok sayıda dilenci, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderiyoruz” diye konuştu.

Dilencilere yönelik yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Başkan Atalay, vatandaşların daha rahat ve huzurlu günler geçirmesi için bundan sonraki günlerde de bu tür çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.