Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde GMİS, TTK ve KAMU-İŞ arasında anlaşmaya varıldı.
31 Temmuz 2015 tarihinde Ankara’da Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası’nda (KAMU-İŞ) gerçekleştirilen toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Merkez Servisleri, Amasra Şube Başkanları, GMİS ve TTK TİS Komisyonu üyeleri, Kamu-İş Uzmanları katıldı. 82 maddeden oluşan TTK 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak.
Hükümet ile Türk-İş arasında imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü sınırları içinde ücret zamlarının belirlendiği toplu sözleşmede, yasal düzenleme ile getirilen yeraltı maden işçilerine 48 saat tatil uygulaması da yer aldı.
Resmi imza töreni önümüzdeki günlerde yapılacak. TTK 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’yle getirilen düzenlemelerin ayrıntıları da aynı törende açıklanacak.