AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nin Tekeli Mahallesi'ne çocuk yaşta yerleşen ve burada evlenen 78 yaşındaki Ahmet Türkkan ile 69 yaşındaki Müzeyyen Türkkan, daha önce köy olan yerleşimin dağlık kesiminde 60 yıldan bu yana  yağmur suyu ve taşıma suyla yaşamını sürdürüyor. İlerleyen zamanla yaşanan göçler ardından yakın komşularının göç ettiğini belirten Türkkan çifti, artık bir çözüm bulunmasını istedi. Belediye yetkilileri, yaşlı çiftin suya kavuşabilmesi için çalışma başlattı.
Koçarlı'ya 3 kilometre mesafedeki 300 nüfuslu Tekeli Mahallesi'nin dağlık kesiminde tek katlı ahşap evde yaşayan 5 çocuklu Ahmet Türkkan ile Müzeyyen Türkkan çifti, 60 yıldan bu yana yağmur suyu ve taşıma suyla yaşamını sürdürüyor. Göçlerin ardından komşularının göç ettiğini, en yakın evin 150 metre uzaklıkta, mahalledeki diğer evler gibi yükseltinin daha az olduğu alt kesimlerde bulunduğunu söyleyen Türkkan çifti, yağmur suyuyla bulaşık ve çamaşır ile banyo ihtiyacının karşılandığını belirtti. Yaşlı çift, içme suyu ihtiyacını da mahallenin girişindeki akar çeşmeden karşıladıklarını söyledi.
60 YILDIR AYNI SORUN
Çocuklarının evlenmesi üzerine 20 yıldan bu yana eşiyle birlikte yaşadığını anlatan Ahmet Türkkan, şöyle dedi:
"60 yıl önce çevremde 20 ev vardı. Yıllar geçtikçe ev sakinleri göç etti. Ya da öldü. Kala kala mahallenin dağlık kesiminde tek ev biz kaldık. Evimizi ilk yaptığımızda da suyumuz yoktu, şimdi yok. Eşimle birlikte kazan, bidon, leğen ve buna benzer su kaplarını evin etrafına diziyoruz. Yağmur yağınca damdan akan sular ve yağmur damlarıyla dolan kaplarla banyo, bulaşık, çamaşır ve temizlik için kullanıyoruz. Sadece içme suyunu ise mahallemizin alt kısmında bulunan çeşmeden karşılıyoruz. Gençken kendimiz suyu çeşmeden taşıyabiliyorduk ancak yaşlanınca taşıyamaz hale geldik. Çocuklarda evlenip gidince son 10 yılda işimiz iyice zorlandı. İçme suyunu evimize taşıyamaz duruma geldik. Bidonları çeşmeye bırakıyorum. Dolunca çocuklar gelirse getiriyor. Gelmezse, komşular araçlarıyla eve kadar getiriyor. Zor durumdayız su ihtiyacımızı gidersinler."
11 AYDIR YÜRÜYEMİYOR
Eşinin 11 aydan önce bel fıtığı geçirdiğini ve kilolardan dolayı yürüyemediğini ifade eden Ahmet Türkkan, hiçbir kazan evlerinde muslukları olmadığını, Kaymakamlık aracılığıyla ASKİ'ye başvurduklarını bildirirken, "Geldiler, ölçüp- biçtiler ama şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı. Biz yetkililerden sadece su istiyoruz başka bir şey istemiyoruz" dedi.
 Müzeyyen Türkan de, "Yürümekte zorlanıyorum. Bu nedenle dışarıdaki suları bile eve getiremiyorum. Suyumuz olmadığı için yağmur suyu kullanıyoruz. Zor durumdayız bize yardımcı olun" diyerek yetkililere seslendi.
Mahalle sakinlerinden Güngör Çıbık, ailenin sorununu çözülmesini istedi.
ASKİ SORUNU ÇÖZECEK
Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı (ASKİ) yetkilileri; yaşlı çiftin ihtiyacının yaklaşık 150 metre aşağıda yer alan su deposundan karşılanacağını söyledi. Diğer mahalle sakinlerinin de bu su deposundan faydalandığı belirtildi. Deponun üst kısmında tek evin yaşlı çiftin olduğu bu nedenle su dinamosuyla eve su pompalanacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI