KAYSERİ’de Sevda Ünal’ın tasarladığı kıyafetler, düzenlenen defileyle sokakta sergilendi.
Merkez Kocasinan İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan, modaevinin önünde gerçekleşen defileye Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 10 yıldır kostüm tasarımı yapan Sevda Ünal’ın diktiği kıyafetler, defileyi izleyenlerin beğenisini topladı. Gelinlik, Osmanlı, yöresel ve çizgi film gibi 35 çeşit kıyafetin sergilendiği defileyi izleyen meraklı vatandaşlar, cep telefonlarıyla görüntü almayı da ihmal etmedi. Amaçlarının hem geçmiş kültür hem de yeni modayı birleştirmek olduğunu belirten Sevda Ünal, şunları söyledi:
“20 yıldır bu işin içerisindeyim. Son 10 yıldır kostüm tasarımında daha çok çalışıyoruz. Kayseri’de ilk defa sokak defilesi yapıyoruz. Kentte büyük bir eksiklik olan ve özellikle kostüm yönünde bir ilk olacak. Sadece satışı değil, dikimevi olarak da bu işi yapacağız. Bunu da bir sokak defilesi ile yapmak istedik. Şu anda gelinliklerimiz, abiyelerimiz, yöresel kostümlerimiz, nişanlıklar gibi salon kıyafetleri gibi kostümlerimiz mevcut. Sonrasında karakter kostümlerimiz, çocuklarımızın sevdiği, bizlerin unutamadığı Süpermen, Batman, Cleopatra, Ninja Kaplumbağalar gibi kostümlerimiz var. Onları elimizden geldiğince tanıtacağız. Henüz Aşuk ile Maşuk’u bilmeyen gençlerimiz var. İstiyorum ki, geçmiş kültürümüzü de gençlerimiz öğrensin.”
Defilenin organizatörlüğünü yapan Demet Tanyeli ise, sokağı farklı karakterle buluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Buradaki amacımız, müşterilerimiz ile kendi bünyemizde çalışan personelimizle birlikte hareket ederek, bu şekilde kapı önünde sokak defilesi ile ürünleri tanıtmak. Bugün her şey çok güzel olacak inşallah. Kayseri’de bir ilk oluşu zaten bizim için bir artı oldu. Biz sokağı farklı karakterler ile buluşturmak için yola çıktık. Farklı bir şeyler olacağını düşünüyoruz inşallah” dedi,

FOTOĞRAFLI