BODRUM'da Gümüşlük Gezi Grubu tarafından 'Her hafta bir rota' sloganı ile başlatılan tarihi, ören, ekolojik ve doğal SİT alanlarına düzenlenen geziler ilgi görüyor. Gezi ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı gezilerde çekilen birbirinden ilginç fotoğraflarla yörenin bilinmeyen yönleri de gün ışığına çıkarılıyor.
Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde oluşturulan Gümüşlük Gezi Grubu'nun yaklaşık 100 üyesi her hafta sonunda Bodrum, Milas, Yatağan ve Köyceğiz ilçelerinde düzenlenen ve 10 - 20 kilometre arasında süren gezi ve yürüyüşlere katılıyor. Hafta sonlarında 30-60 kişilik gruplarla hem sağlık için spor hem de yörede bilinmeyen doğal ve tarihi güzellikleri görmek tanımak ve yeni yerler keşfetmek için geziler düzenlediklerini belirten grubun sözcüsü İbrahim Hakkı Zırh, şöyle dedi:
"Amacımız; doğa, tarih ve fotoğraf tutkunlarına yöremizdeki tüm güzellikleri yürüyüş sporu ile birlikte tanıtmak, tanıdığımız yerleri fotoğraf ve video görüntülerle paylaşarak korunmalarını sağlamak. Bu geziler sayesinde gerek Bodrum'da gerekse Muğla'nın diğer ilçelerindeki güzellikleri görme tanıma fırsatı buluyoruz. Gezilerimiz önümüzdeki haftalarda da devam edecek."

FOTOĞRAFLI