Saldırı sırasında, minibüsleriyle ilçeden köylerine dönen Yusuf Aydın ile oğlu 6 yaşındaki Metin de ölümden döndü. Yaralı halde minibüsü hastaneye kadar süren Yusuf Aydın, oğlu Metin'i de yaşananların bir oyun olduğunu söyleyerek, teselli etmeye çalıştı.
PKK'lı teröristlerin Van'ın Başkale İlçesi'nde korucuları taşıyan minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu 3'ü korucu 4 kişi şehit oldu. Terör saldırısında 2 korucu ve sivil vatandaş olan Yusuf Aydın yaralandı.
Başkale'nin İran sınırındaki Yavuzlar Mahallesi'ne dönen ve içinde korucuların bulunduğu minibüs, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Terör saldırısında korucular Hüsnü Keskin, Ekrem Keskin, emekli korucu Şahabettin Keskin ile sivil Mehmet Demir şehit oldu. 2 korucunun da yaralandığı saldırı sonrası şehit olan korucu ve yaralılar helikopterle Van'a gönderilirken, olay yerinde devam eden çatışmada PKK'nın taradığı ve sivil vatandaşların olduğu minibüste yaralanan Yusuf Demir kendi aracı ile Başkale Devlet Hastanesi'nde getirilerek tedavi altına alındı. Durumu iyi olan yaralının çocuğu da hastanede şok yaşadı. Bölgede güvenlik güçleri PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı.



BABA-OĞUL ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Üç korucu ve bir sivili şehit ettiği saldırı sırasında, minibüsleriyle ilçeden köylerine dönen Yusuf Aydın ile oğlu 6 yaşındaki Metin de ölümden döndü. Saldırı sırasında minibüse isabet eden kurşunlardan biri, aracı kullanan Yusuf Aydın'ın yanağanı isabet etti. Kanlar içerisinde kalan Aydın, aracın yönünü çevirip Başkale'ye doğru hareket etti. 



DEHŞETE TANIK OLAN OĞLUNA OYUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Yaralı Aydın, minibüsü kullanırken, oğlu Metin'i de yaşananların bir oyun olduğunu söyleyerek, teselli etmeye çalıştı. Yaralı olarak Başkale Devlet Hastanesi'ne gelmeyi başaran Aydın tedaviye alındı, yaşadıklarını tek tek anlattı. Şans eseri ölümden dönen Metin Aydın ise uzun süre yaşadığı şoku üzerinden atamadı. Hastane görevlilerinin su verdiği küçük Metin, korku dolu gözlerle, yaşananları anlattı.

KAYNAK: AJANSLAR