İZMİR ()-  SAHİL Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin devriye görevi sırasında 154 göçmen ve 5 kazazede kurtarıldı, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
Sahil Güvenliğin 'Alo 158' ihbar hattını arayan bir kişinin Aydın'ın Kuşadası ilçesi Ahmetbeyli açıklarında şişme bot ile sürüklendiklerini bildirilmesi üzerine süratle bölgeye ekipler görevlendirildi. Yapılan arama kurtarma operasyonunda üç erkek kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Yine 'Alo 158' ihbar hattını arayan bir kişinin İzmir'in Foça ilçesinden Yeni Foça'ya intikal ederken mevkisini bilmedikleri bir yerde teknelerinin karaya oturduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Ancak ağır deniz şartları nedeniyle helikopter devreye sokuldu ve 1'i Türk diğeri Suriye uyruklu iki kişi kurtarıldı.
Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında bir grup düzensiz göçmenin olduğunun bildirilmesi üzerine süratle bölgeye giden Sahil Güvenlik botu biri çoçuk 8 Suriye uyruklu göçmeni kurtardı.
İzmir ili Seferihisar ilçesi Özdere açıklarındaSahil Güvenlik botunun devriyesi sırasında lastik bot içindeki 34 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere 33 Suriye, 2 Eritre, 2 Kongo ve 1 Togo uyruklu toplam 38 göçmen kurtarıldı.
Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Kadırga Burnu açıklarında bir lastik botta 37 erkek, 5 kadın olmak üzere 20 Eritre, 15 Myanmar, 4 Pakistan, 2 Afganistan ve 1 Somali uyruklu toplam 42 göçmen kurtarıldı.
BODRUM'DA İKİ OPERASYON
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar ve Ortakent arasında kalan bölgede bir grup düzensiz göçmen bulunduğunun bildirilmesi üzerine süratle bölgeye Sahil Güvenlik botu intikal ettirildi. Yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde lastik bot içerisinde 39 erkek, 1 kadın olmak üzere toplam 40 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Yine Bodrum'da Sea Lion isimli motoryat içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edilerek, yapılan kurtarma operasyonunda 25 erkek, 1 kadın olmak üzere 18 Myanmar, 6 Suriye ve 2 Afganistan uyruklu toplam 26 göçmen kurtarıldı, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. Olaylarla ilgili soruşturma başladı.

FOTOĞRAFLI