Iğdır’da görev yapan bir öğretmen, kendi imkanıyla oluşturduğu sinema odası ile köylü öğrencileri hayatlarında ilk kez sinemayla buluşturacak.
Yukarı Erhacı Köyü İlk ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Ahmet Kaçmaz, kendi imkanları ile öğrencileri için sinema ve eğitim odasını hayata geçirerek köylü çocukların görsel eğitimine katkı sağlayacak. Aynı okulda görevli resim öğretmeni Burcu Demir ile birlikte sinema odasının duvarlarını maviye boyayan Kaçmaz, yıldızlar, gezegenler çizdi. Kaçmaz, projenin maddi kaynağını kendisi karşılarken, inşaat işlerinde de kendisi çalışıyor. İnşaatı devam eden sinema eğitim odasının bitiminde köylü çocuklar, burada hayatlarında ilk kez izleyecekleri sinema filmlerinin yanında görsel eğitim alma fırsatı bulacak.
Ahmet Çakmaz, bu bölgede öğrencilerin birçok şeyden mahrum olduğunu gördüklerinden böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Öğrencilerinin sosyalleşmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çakmaz, “Köyde yaşayan çocuklarımız özellikle görsel öğelerden çok uzak kalıyor. Onların hep merak ettiği sinema, görsel bir şeyler izlemek olduğunu gözlemledik. Biz bu manada bu projeyi geliştirdik. Biz de düşündük ki çocuklarımız sinemaya gidemiyor, o zaman biz sinemayı onların ayağına getirelim dedik. Bu amaca ulaşmak üzereyiz. Hayırsever insanlarımızdan ve biz öğretmenler kendi aramızda topladığımız maddi katkılarla bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz ve amacımıza ulaşmak üzereyiz. Görsel sanatlar öğretmeniz Burcu Hoca ile birlikte bu işe kalkıştık, hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tüm yapım inşaat çalışmasını kendimiz yapıyoruz. 8 ile 9 bin TL maliyeti olan bu işi bitirmek üzereyiz. Bunun sonucunda çocuklarımız hayallerine kavuşmuş olacak” dedi.
“BURADAKİ AMAÇ ÇOCUKLARIN GÖRSEL ZEKALARINI GELİŞTİRMEKTİR”
Batıda bu tür projelerin olduğuna vurgu yapan Burcu Demir de, “Neden köyümüzde böyle bir proje olmasın? diye düşünerek, yola çıktık. Buradaki amaç, çocukların görsel zekalarını geliştirmektir. Çocuklarımız sadece işiterek değil de görerek öğrensin istedik. Burada sosyal faaliyetler yanında, aynı zamanda eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Öğrencilerimizin ilgisi çok fazla, bitiminde çok etkisinin olacağına inanıyoruz. Burası bitince kendinizi planet, yani uzayda gibi hissedeceksiniz” şeklinde konuştu.