İSTANBUL /

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Norveç'e 3-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pereira, ilk olarak şunları söyledi;

"Galibiyetlerden sonra buraya gelip oynamak daha kolay. Bu akşamki yenilginin sorumluluğunu başta ben alıyorum. Daha sonra takım halinde birlikte alıyoruz. İlk yarıda gerçekten iyiydik. Tamamen kontrol bizdeydi. Avantajı elimize geçirmek için pozisyonlar bulduk. Penaltı golünden sonra 1-1'i hemen bulduk. İkinci yarıya sonucu lehimize çevirebilmek için başladık. İyi de başladık ama kontra ataktan ikinci golü yedik. Duygusal olarak kontrolü kaybettik. İkinci golden sonra aceleci oynamaya başladık, panik havasına büründük. Bu akşamdan alacağımız en büyük ders bu. Duygusal kontrolü kaybettik ve bunun faturasını bir gol daha yiyerek ödedik."

Geriye düşmelerine rağmen dengelerini kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, "Şu an Trabzonspor'la lig lideriyiz. Artık ligdeki Bursaspor maçını düşünmeliyiz. O maçı kazanarak liderliğimizi devam ettirmeliyiz. Şu an Avrupa Ligi grubunda diğer maçımızı 15 gün sonra Celtic'le oynayacağız. İleri turlara geçeceğimizi o maçta göstermek istiyoruz. O zamana kadar lige konsantre olacağız" dedi.

Portekizli çalıştırıcı, yeterince tecrübeli bir takıma sahip olduklarını vurgulayarak, "Benim için lider oyuncu yoktur, takım lider olmalı. Biz yeterince tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Zorlu anlarda oyunu değiştirecek oyuncularımız var. Endişe ve panik en büyük düşmanınızdır. Özellikle geriye düştüğünüzde. Tüm hocalar önemli maçlar kaybeder. Guardiola, Ancelotti ve Mourinho da önemli maçlar kaybetti. Aslında kaybeden takımdır. Tecrübe hatalardan ders çıkarmaktır. Birçok takım geriye düştüğünde duygusal ve taktisel kontrolünü kaybedebilir. İkinci golden sonra dengemiz bozuldu" şeklinde konuştu.

Taraftara da teşekkür eden Pereira, "Taraftarımız bu akşamki oyundan daha fazlasın hak ediyor. Onlar bu akşamın en iyi takımıydı. Yine bize inansınlar. Bursaspor maçında desteklerine ihtiyacımız var" dedi.

Pereira, sakatlığından dolayı forma giyemeyen Diego Ribas hakkında gelen sorulara "Diego oynasa problem, oynamasa problem" diyerek cevap verdi.

Portekizli teknik adam, Diego'nun takım için önemli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "İkinci golden sonra organizasyonu kaybettik. O anlarda kalbimiz açığa çıkmaya başladı. Gollerden sonra organizasyonumuzu kaybettik ve Diego'nun eksikliğini o zaman hissetmiş olabiliriz. Basın toplantılarında Diego hakkında çok olumsuz eleştiriler duydum. Şimdi de 'eksikliğinden mi oldu?' diye sorula oluyor. Kazanınca kendimi göklerde gören, kaybedince kendimi harap eden biri değilim. Üzücü bir mağlubiyet tabii ki. Bir sonraki maçta çok daha güzel bir cevap vereceğiz" diye konuştu.