Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde, büfenin önündeki dolabın kilidini açamayınca taşla camını kıran hırsızlık şüphelisi, işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Hırsızın, zaman zaman pes edip ardından denemeye devam etmesi görüntülerde yer aldı. Camın kırılmasının ardından dolaptaki içecekleri poşetlere doldurup, ayrıldı. Bir süre sonra büfeye gelen ikinci kişi de dolaptaki içeceklerden çalıp kaçtı. Yaklaşık 1.5 saat süren hırsızlıkla ilgili çalışma yapan polis, 2 şüpheliyi yakaladı.
Olay, Şair Eşref Bulvarı'ndaki Fuar Büfe'de dün sabaha karşı meydana geldi. Sabah büfeyi açmak üzere işyerine gelen 23 yaşındaki Burak Say, ön kısımda kilitli halde bıraktıkları soğuk içecek dolabının camının kırıldığını fark edip polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, parmak izi çalışması yaptı. Daha önce de benzer şekilde hırsızlık olayının mağduru olduklarını belirten Burak Say, "Burası geceleri çok hareketli oluyor. Daha önce de hırsızların hedefi olduk. Bu olaydaki zararımız yaklaşık 500 TL. Dolap zarar gördü ve bir miktar içecek çalındı. Polis olayı gerçekleştiren iki kişinin yakalandığını söyledi" diye konuştu.
Büfenin güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, saat 04.26'da gelen ve yüzünü üzerindeki tişörtüyle gizlemeye çalışan bir kişi, dolabın kilidini kırmaya çalıştı. Başaramayınca dolabı tekmeledi, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Birçok kez kilidi kırmayı deneyen hırsız, başarılı olamayınca eline aldığı taşla dolabın camını kırdı. Daha sonra dolaptaki içecekleri iki poşete doldurup uzaklaştı. Ardından, bir başka kişi, camı kırık dolaptan bir miktar içecek alıp güvenlik kamerasını fark ettikten sonra saat 06.00 sıralarında olay yerinden uzaklaştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, biri 18 yaşından küçük iki şüpheliyi yakaladı. Zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI