KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde bulunan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde, belirli bir yaşın üstündeki kadınları kabusu olarak nitelendirilen menopoz ile ilgili eğitimlerin verileceği 'Menopoz Okulu' açıldı. Başhekim Doç.Dr Soner Şahin okulun Marmara Bölgesi'nde ilk olduğunu ve kadınların burada menepozun belirtileri, tedavi yöntemleri, bu dönemdeki beslenme yöntemleri hakkında eğitimler verileceğini söyledi. 
Türkiye'de daha önce ilki İzmir'de açılan, Marmara Bölgesi'nde ise ilk olduğu öne sürülen Menopoz Okulu'nda kadınlara haftada 2 saat olmak üzere 4 hafta boyunca eğitim verilerek menopoz konusunda bilgiler verilecek. Menopoz döneminde sıkıntı çeken kadınları bir araya getirmeyi amaçlayan, onların da deneyimlerini paylaşmalarını sağlayıp, kaygılarını azaltarak kendilerini sağlıklı ve mutlu hissetmeleri amaçlıyor.
Menopoz dönemiyle ilgili sıkıntı yaşayan kadın grubunu bir araya getirerek kaygılarını azaltmayı ve mutlu olmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Soner Şahin, şöyle dedi:
"Burada ilk hafta menopozun tanımı, belirtileri, bu dönemde egzersizin önemi, menopoz ve yaşam, duygu durumlarına benzer konular hakkında doktorlarımız tarafından eğitimler verilecek. Amacımız kadınların yaşadığı bu sıkıntılı süreci aşmalarını sağlayacak eğitimler vereceğiz." 

FOTOĞRAFLI