Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta yaşayan 76 yaşındaki Sezaver Alcan, sırtında küfe ile mahallelerde dolaşarak hurda ve kışlık yakacağını topluyor. Yakacakları evine götüren hurdaları ise satarak para kazanan Alcan, 7 yıl önce kanserden ölen eşinden bağlanan emekli maaşının yetmediğini söyledi.
3 çocuk annesi Sezaver Alcan, sırtına yüklediği küfe ile mahalle aralarında dolaşarak kışlık yakacak ve hurda parçaları topluyor. İnşaat ve yol kenarlarında dolaşan Alcan, işine yarayan atıkları küfesine dolduruyor. Hurdaları satarak para kazanan Alcan, kışlık yakacaklarını ise evine götürüyor. 7 yıl önce kanserden ölen eşinden bağlanan emekli maaşı ile geçinmeye çalıştığını anlatan Alcan, çocuklarının asgari ücretle düzensiz işlerde çalıştığını, aldığı maaş ile onlara yardım ettiğini söyledi.
Sıcakta biraz zorlandığını anlatan Alcan, "Mahallelerde dolaşarak yakacak ve hurda arıyorum. Bunları pazar yerinde biriktiriyorum. Yakacakları evime götürüyorum. Hurdaları ise satıyorum. Çalışmaktan zevk duyuyorum. 900 lira emekli maaşı alıyorum ama çocuklarımda benimle kaldığı için yetmiyor. Düzenli işleri yok" dedi. Alcan, gücü yetene kadar çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI