TAHA SU, MELİKE VE NEJLA KAKŞİ ARANIYOR
Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda kaybolan 5 yaşındaki Taha Su, Melike Kakşi ile yeğeni 18 yaşındaki Nejla Kakşi’yi arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile birlikte yeniden başladı. Ankara’dan gelen Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) su altı timleri, Sundura Deresi boyunca arama çalışması yaptı. Askerler, kayıp olan 5 yaşındaki Taha Su'nun, kayalar arasına sıkışmış olabileceği düşüncesiyle derenin bulanık suyunda taşların altını elleriyle aradı. Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) su altı timleri de, deniz kenarında arama çalışması yaptı.
HALASINI KURTARMAK İSTEDİ
Sugören Köyü’de sel sularına kapılarak kaybolan Melike Kakşi ile yeğeni Nejla Kakşi'yi bulabilmek için başlatılan çalışmalar da sürdürülüyor. Halasını kurtarmak isterken sel sularına kapılarak kaybolan Nejla Kakşi'nin atletizm ve disk atma dalında başarılı dereceler elde ettiği, milli sporcunun Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandığı öğrenildi.
HELİKOPTERLER MAHSUR KALANLARI KURTARIYOR
Selden zarar gören ve yolu kapana Sugören Köyü’nde mahsur kalanla vatandaşlar, helikopterlerle ilçe merkezine taşınıyor. Evlerinin çatısına çıkan ve AKUT ekiplerinin yardımıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterden uzatılan sepetlere binen köy sakinleri, 5'er kişilik gruplar halinde ilçe merkezine götürülerek sağlık kontrolünden geçiriliyor.
HOPA’DA ÇİZME FİYATI ŞİKAYETİ
Bu arada, Hopa Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Bayraktar’a ait inşaat malzemesi satılan firmadan, 20 ila 25 lira arasında olduğu belirtilen iş çizmelerinin 50 liraya satıldığı iddia edildi. Hopa Belediye Parkı'na elinde çizme ve satış fişi ile gelen vatandaşlar, bu fiyata tepki gösterdi. Kaymakamlığa giden ancak Kaymakam ile görüşemeyen vatandaşlar, şikayet için Esnaf Odası Başkanlığı'na yönlendirildi.
Bayraktar ise iddiayla ilgili olarak, "Çizmelerin ucuz olanları bitti. Şimdi bunlar var. Bunlar daha iyi onun için fiyatı daha pahalı" dedi.

FOTOĞRAFLI