MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, boşandığı eşi Naciye Çam'ı bıçak ve tırpanla yaralayan eski kayınpederi Kemal Çam ve kayınvalidesi Nazmiye Çam'ı ise öldüren 41 yaşındaki imam Hayrulllah Ö. ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, olay günü akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürdü. Naciye Çam ise elinden yaralı kurtulduğu eşinin bu ifadesine tepki gösterip, "Akli dengesi yerinde olmayan birisi nasıl memur olarak imamlık yapar ve namaz kıldırabilir. Olay günü gece yarısı evimize girerek tırpanla hepimizi adeta doğramıştır" dedi.
Kırkağaç Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı temizlik işçisi olarak çalışan 29 yaşındaki Naciye Çam, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 7 yıl önce imam eşi Hayrullah Ö.'den boşanıp, baba evine döndü. Mahkeme çiftin o dönemde 5 yaşında olan çocukları A.Ö.'nün (12) velayetini annesine verdi. Boşandığı eşinin başka biriyle evleneceğini duyan imam Hayrullah Ö., oğlunu almak için 7 Eylül 2014 tarihinde saat 01.00 sıralarında eski kayınpederinin Kadriye Mahallesi'ndeki evine geldi. İddiaya göre, Hayrullah Ö., çıkan tartışmanın ardından eski kayınpederi 60 yaşındaki Kemal Çam, kayınvalidesi 55 yaşındaki Nazmiye Çam ve boşandığı eşi Naciye Çam'ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçak ve tırpanla yaraladı. Nazmiye Çam olay yerinde, Kemal Çam ise kaldırıldığı Soma Beşyol Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Hayrullah Ö., olayın ardından oğlunu da alıp, gasp ettiği boşandığı eşine ait otomobille kaçtı. Polis, imam Hayrullah Ö.'yü Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde yakaladı. Adliyeye sevk edilen Hayrullah Ö. tutuklandı. İmam Hayrullah Ö., hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanık Hayrullah Ö., anne ve babası boşandığı eşi tafından öldürülen kendisi de aynı olayda yaralı kurtulan Naciye Çam ve tarafların avukatları katıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı izledi. Karar çıkması beklenen duruşmadaki son savunmasına sanık Hayrullah Ö., olay günü eşinin tekrar evleneceğini duyunca akli dengesinin bir an gittiğini ileri sürüp, hastaneden alınan raporlarının tekrar değerlendirilmesini istedi.
"OLAY GÜNÜ AKLİ DENGESİ GİTMİŞ"
Bunun üzerine söz alan Naciye Çam, "Akli dengesi yerinde olmayan birisi nasıl memur olarak imamlık yapar ve namaz kıldırabilir. Olay günü gece yarısı evimize girerek tırpanla hepimizi adeta doğramıştır" dedi.
Mahkeme heyeti, ifadelerin alınmasının ardından sanık Hayrullah Ö.'nün raporlarının tekrar değerlendirilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.
ADLİYE ÖNÜNDE KADINLARDAN DESTEK
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, duruşma çıkışında basın açıklaması yaparak Naciye Çam'a destek verdi. Platform üyeleri adına konuşan Emel Ünal, "Kadın cinayetlerini nitelikli halden sayılması ve faillerinin hiçbir ceza indiriminden yararlanmamasına yönelik olarak TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısının üzerinden dört yıllık zaman dilimi geçti. Bu süre içinde AKP iktidarının kadın düşmanı tutum ve söylemleri nedeniyle kadın cinayetleri sayısı her geçen gün hızlanarak arttı. Özgecan'ımızın adını verdiğimiz, çıkmasına ilişkin umudumuzu gerçekçi davranarak 1 Kasım sonrasına ertelediğimiz yasa, mecliste beklediği sürece, kadın katilleri sudan gerekçelerle her türlü ceza indiriminden yararlanmaya, toplum vicdanı daha şiddetli kanamaya devam edecektir. Savaşın barıştan, ölümün yaşamdan üstün tutulduğu bu ortamda, bizler tüm olumsuzluklara karşın yaşamdan, adaletten, barıştan, eşitlikten yana tavrımızı, mücadelemizi umudumuzu hiç yitirmeden, ölen kadın kardeşlerimize ve ailelerine bunu bir borç bilerek, büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Kadının adı bile geçmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı artık asıl görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı gerçekten kadınlar için çalışmak istiyorsa kadınları 'muhtaç' olarak göstermek yerine Özgecan Yasası'nın çıkması için uğraşmalı ve kadın cinayetlerini durduracak tüm düzenlemeleri derhal yerine getirmelidir. Kadın cinayetlerin durduracak yasaya çıkartmak sizin görevinizdir. Milyonlarca kadın kardeşimizin haklı talebini görmezden gelemezsiniz. Yaşam hakkına saygının ilk koşul, ilk yasa maddesi olduğu barış dolu bir dünyanın özlemiyle, kadın cinayetlerini durduracağımızı, Nazmiye ve Kemal Çam kardeşlerimize adalet mücadelemize devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI