İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti, Çukuriçi Höyük, Ayasuluk ve Meryem Ana Evi’nin toplam birleşenle UNESCO Dünya Kültür Miras listesine dahil edilmesinin ardından, bu sevinç kentte düzenlenecek konserle kutlanacak.
Selçuk ilçesindeki Efes, Çukuriçi Höyük, Ayasuluk, Meryem Ana Evi’nin 21 yıldır sonra UNESCO Dünya Kültür Miras listesine dahil edilmesi İzmir’de herkesi sevince boğdu. Tüm dikkatler Selçuk ilçesine çevrilirken, Selçuk Belediyesi de bir kutlama programı hazırladı. Efes tanıtım filmi ve zeybek gösterisi ile başlayacak olan etkinlik, Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun konseriyle devam edecek. 11 Temmuz 2015 (bugün) akşamı gerçekleştirilecek programda, çeşitli etkinlikler ve havai fişek gösterileri de geceye ayrı bir renk katacak.
Selçuk ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye olarak büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tüm Selçuk halkını UNESCO sevincini kutlamaya davet etti. Başkan Bakıcı, Ramazan Bayramı sonrasında Efes Antik Kentinde daha geniş bir organizasyon hazırladıklarını da duyurdu.