Ergün TOS / FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde oturan yabancı asıllı Türk vatandaşları, 26'ncı dönem milletvekili seçimleri için oy kullandı.
Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde oturan çoğunluğu İngiliz kökenli seçmenler, Ölüdeniz İlkokulu'nda sandık başına gitti. Okula gelerek seçmen listelerinden isimlerini kontrol eden yerleşik yabancılar, daha sonra sandıklarının bulunduğu sınıflarda oylarını kullandı. Oy kullanan yabancı seçmen sayısında geçen yıllara göre artış olduğu gözlendi.
10 yıldır Fethiye'de yaşayan İngiliz Bryan Carthew, 3 yıl önce Türk vatandaşlığı alarak oy kullanmaya başladığını söyledi. Ovacık Mahallesi'nde oturduğunu ve her seçimde oy kullandığını anlatan Carthew, "Umarım en iyisi kazanır. Türkiye için en iyisi olsun istiyorum" dedi.
Evlendikten sonra Fethiye'ye yerleştiğini kaydeden İngiliz Danielle Akgüç de, "İngiltere'de çok fazla yaşamadım. Oradaki seçim atmosferini bilmiyorum. Türkiye'de ise 3'üncü kez oy kullanıyorum" diye konuştu.
Danielle Akgüç'ün eşi Semih Akgüç ise Türkiye ve İngiltere'deki seçim atmosferi arasında büyük farklar olduğunu söyledi. İngilizlerin oylarını internet üzerinden Türkiye'den bile kullanabildiğini aktaran Akgüç, "İngilizler için daha özgür bir seçim ortamı var. Sandık başına gitmek, sıra beklemek gibi dertleri yok" dedi.
FOTOĞRAFLI