Mustafa AKIN, İstanbul-

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, bugün saat 10.30'da Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sarı-lacivertli kulübün Başkan Aziz Yıldırım döneminde çağ atladığını kaydetti.

Toplantıda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra başkan vekili Mithat Yenigün, genel sekreter ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, asbaşkanlar Nihat Özbağı, Şekip Mosturoğlu, Tahir Sarıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Hakan Dinçay, Metin Doğan ve Selim Sapan yer aldı.

VEFA KÜÇÜK: "AZİZ YILDIRIM DÖNEMİNDE KULÜP ÇAĞ ATLAMIŞTIR"

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Başkanımızın döneminde, her zaman söylediğim gibi kulübümüz çağ atlamıştır. Çıtayı olabildiğince yukarılara taşımıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi taşıdığı çıtayı mutlaka yukarılara doğru götürmeye gayret sarf edecektir. Bu uzun ve meşakkatli yolda başkanımıza ve yönetim kurulumuza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUĞU KENDİ ELLERİMİZLE KAYBETTİK"

Sarı-lacivertli futbol takımının 2014-2015 sezonundaki performansı hakkında öz eleştiride bulunan Vefa Küçük, "Belki de kendi ellerimizle şampiyonluğu kaybettik, bu bir öz eleştiridir. Yönetimimizin son bir aydır yaptığı faaliyetleri ve transferleri yakından takip ediyoruz. Yeni bir başlangıç, yeni bir dönem, yeni bir kadrolaşma, bize layık olan, kulübümüze yakışan yeni bir yapı, başkan ve yönetim kurulu tarafından büyük bir titizlikle ve gayretle kurulmaya başlandı. İnşallah bunun meyvelerini bu sezon görürüz ve hak ettiğimiz şampiyonluğu yeni sezonda yakalarız" dedi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "ÜLKER GÖĞÜS REKLAMI İLE İKİ YIL DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın yeni sezonda Fenerbahçe adıyla yarışmalara katılacağını, Ülker'in forma göğüs reklamı ile iki yıl süreyle desteğinin devam edeceğini aktaran asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ülker Sports Arena'nın işletmesiyle ilgili Ülker ile olan sözleşmenin de karşılıklı sonlandırıldığını ifade etti.

Salonun işletmesinin kulüp tarafından yapılacağını, sarı-lacivertli tüm basketbol ve voleybol takımlarının müsabakalarını bu salonda yapacağını ifade eden Mosturoğlu, futbol takımında da teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde kurulan yeni kadroyla başarılara imza atılacağını söyledi,.

Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, yerleşkenin Silivri'de olacağını belirtti.

Sözleşmeleri biten sarı-lacivertli futbolcularla ilgili de konuşan Mosturoğlu, "Uzun yıllar kulübümüze başarıyla hizmet eden, her biri iyi sporcu ve iyi insanlar olan futbolcularımız Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Mert Günok, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Pierre Webo ve Dirk Kuyt takımımızdan ayrılmıştır. Kulübümüzün şanlı tarihine geçen bu büyük futbolculara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ'NİN TOPLAM BORCU 285 MİLYON 625 BİN 69 LİRA

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin toplam borcunun 285 milyon 625 bin 69 lira olduğu, bu meblağda bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve borçlar ile eski ve yeni yöneticilere olan borçların dahil olmadığı ifade edildi.

Sarı-lacivertli kulübün ilk 6 aylık dönemde 115 milyon 635 bin 142 lira gelir elde ettiği, 130 milyon 930 bin 853 lira da gider yaptığı, bu tutarlara göre 15 milyon 295 bin 710 lira gider fazlası oluştuğu kaydedildi.