İzmit Belediyesi 3. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’nde bu yılın başpehlivanı Orhan Okulu oldu.
İzmit Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri gerçekleştirildi. Doğu Kışla Parkı yanında hazırlanan er meydanında yapılan güreşlere 500 pehlivan katıldı. Kıyasıya mücadelenin yapıldığı güreşlere vatandaşların da ilgisi oldukça yoğun oldu. 12 kategoride pehlivanların yarıştığı güreş müsabakalarında başpehlivanlığı 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu aldı.
Renkli görüntülerin yaşandığı er meydanında konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bu millet yüz yıllar boyu dünyaya hükmetmiş. Bu şekilde özgürlüğü korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanlarını özgürce okumuş. Onun içindir ki bizler 1071’de Malazagirt’teki o değerleri, Çanakkale’deki o yürekleri, Kurtuluş Savaşı’ndaki o gücü, o kuvveti ve o birliği, beraberliği her zaman göstermek zorundayız. Atalarımızdan gelen değerlere değer vereceğiz, yeni nesillerimize aktaracağız ve yarınlara taşıyacağız. Bu yağlı güreşlerimizi de böyle değerlendiriyoruz. Burada bir eğlencenin ötesinde, sportif ve birçok alanda gençlerimize mesajlar vermeyi hedefliyoruz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bakın hala vatanımızın birliği, bütünlüğü için 7 düvele mücadele veriyoruz. Geçmişten gelen değerleri gelecekteki gençlerimize aşılamak için uğraşıyoruz. Tarih koridorumuzu yapıyoruz, mehteranımız var, güreşlerimize devam ediyoruz. Gençlerimizi önemsiyoruz çünkü gençlerimiz yarınların büyük Türkiye’sinin sahibi olacaklar. Büyük Türk milleti yüzyıllar boyu olduğu gibi tüm dünyaya adaleti, hukuku, insanlığı öğretecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Doğan konuşmasının devamında, “Biz atalarının değerlerine sarılarak geleceğe güçlü bir şekilde yürüyen bir milletiz. Biz geçmişimizden, değerlerimizden kopamayız. Yağlı güreşler bir yandan güçlü bir spor alanı olurken, diğer yandan da güzel organizasyonlarla insanımızı bir araya getiren sosyal bir değer olma özelliğini taşıyor. 7’den 77’ye hep birlikte burada bu coşkuyu yaşıyoruz. Biz İzmit Belediyesi olarak ata sporumuza destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
3. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık final müsabakasında 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile Antalya Belediyesi Güreşçisi Sinan Kaya’nın güreşi yaklaşık bir saat sürdü. Güreşseverlerin nefeslerini kesen müsabaka sonunda sevinen Orhan Okulu oldu. Okulu’nun altın kemerini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan verirken, kategorilerinde dereceye girenlere de madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.