AMASYA (AA) – Amasya'nın Taşova ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Orhan Demirelli, ilçedeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere aşı yapıldığını bildirdi.

Demirelli, yaptığı açıklamada, aşıların bebek ve çocuklarda aşı ile korunulabilir sakatlık ve ölümle sonuçlanabilecek hastalıkları önleyebildiğini ifade etti.

Dünyada her yıl bebeklik ve çocukluk çağında yaklaşık 2,5 milyon çocuğun aşı ile önlenebilir hastalıklar sebebiyle hayatını kaybettiğini ya da kalıcı sakatlıklar yaşadığını dile getiren Demirelli, yapılan aşılama çalışmaları sonucunda bunun önüne geçildiğini kaydetti.

İlçedeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Toplum Sağlığı Merkezi aşı ekibince 26 Ekim'den itibaren Sağlık Bakanlığı genişletilmiş bağışıklama programında bulunan birinci sınıflara yönelik kızamık-kızamıkçık-kabakulak (KKK) ve difteri-asellüler boğmaca-tetanoz- inaktif polio (Dabt-İPA), ortaokul dördüncü sınıflara yönelik de tetanoz-difteri aşısının uygulandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı aşı takviminde birinci sınıfta yapılması gereken KKK aşısının ülke genelinde görülen kızamık vakaları sebebiyle anasınıfı döneminde (48-66 aylık çocuklara) yapılmasının bakanlıklarınca uygun görüldüğünü anlatan Demirelli, "Bu çerçevede ilçemiz genelinde eğitim gören anasınıfı öğrencilerine aşı ekibi tarafından KKK aşı uygulaması planlanmaktadır. Eğitim öğretim yılı boyunca okullarda çevre sağlığı denetimleri, genel sağlık taramaları, diş taramaları ve sağlık eğitimi çalışmaları devam edecektir" dedi.