İstanbul Valisi Vasip Şahin, POMEM'de düzenlenen mezuniyet töreninde, mezun öğrencilerin ülkeye başarıyla hizmet etmeleri temennisinde bulundu.

"HİYERARŞİK AMİRLERİNİZ DIŞINDA..."
Öğrencilere seslenen Şahin, "Sizin hiyerarşik amirleriniz, mevzuatla size emir ve talimatla yetkilendirilmiş üstlerinizin dışında, kanun ve mevzuat haricinde hiç kimseden emir ve talimat almayacaksınız. Sizi mevzuat ve vicdanınız hep yönlendirmiş olacak. Bizler bu ülkeye, devlete, millete, bu ülkenin gelenek ve değerlerine sadakatle hizmet edeceğiz." dedi.

"ADALET VE GÜVENİ HER ZAMAN KORUYACAKSINIZ"
Şahin, polislerin, "güç" kullanan bir meslek yaptığını aktararak, şunları kaydetti:
"Tabi ki zaman zaman güç kullanmak zorunda olacaksınız. Ancak bunda mutlaka bir denge olacak, mutlaka adalet olacak. Sizlere olan adalet ve güveni her zaman koruyacaksınız. İnşallah ülkemiz, sizlerin ve sizler gibi düşünen meslektaşlarımız sayesinde bir daha 15 Temmuz'ları yaşamayacak. Bir daha olmasını istemediğimiz, unutulmasını istemediğimiz o kötü günleri, uygulamaları yaşamayacak. Bu ülke, o hain FETÖ'cü kalkışmanın yaşandığı o gece, milletiyle beraber güvenlik güçlerinin, polisinin dik duruşunu gördü. Bütün dünyaya şunu ilan ettik, bu millet, kurumlarıyla, personeliyle, tüm fertleriyle, zor durumda kaldığında, kendini koruma hakkını hiç korkmadan kullanabiliyor. Tankların, ateş açan uçakların üzerine göğsünü siper ederek, sağına soluna bakmadan gidebiliyor."

"ALLAH DOĞRU VE HAKLININ YANINDA"
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da polisliğin, halk ile devlet arasında köprü kuran önemli bir meslek olduğunu vurguladı.
FETÖ'nün darbe girişiminden sonra 2 şeye inancının tazelendiğini dile getiren Çalışkan, şöyle devam etti:

"Millet ve teşkilata olan inancım tazelendi. Yüce bir milletin evlatlarıyız. Bunu herkes gördü. Darbe girişiminde şunu gördük, Allah doğru ve haklı olanın yanında. Lider çok önemli. Millet çok çok önemli. Bir milletin neler yapabileceğini bu millet tüm dünyaya gösterdi. Polis teşkilatımız da çok güzel bir sınav verdi. İstanbul'da her bir polisim bir kahraman olduğunu o gece ben gözlerime gördüm ve onlara sevgim bir kat daha arttı."
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mesajları da okundu.
Dönem birincisi Burak Zemheri konuşma yaptı. Ayrıca, mezun öğrenciler kısa bir gösteri yaptı.
Programın sonunda öğrencilere diplomaları takdim edildi, polis yemini yapıldı.