GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Santa Takımı, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında "elektromobil" kategorisinde kazandığı kurul özel ödülünü Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'a teslim etti.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Santa Takımının, Kocaeli Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin 500 öğrencinin 63 takımla katıldığı yarışmada üç araçla yer aldığı belirtildi.

Takımın, "elektromobil" kategorisinde teknik kontrollerde ve yarış organizasyonunda gösterilen centilmen davranışları dolayısıyla kurul özel ödülüne layık görüldüğü vurgulanan açıklamada, takım üyelerinin ödülü Günaydın'a teslim ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Günaydın'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Yarışmanın sonucu ne olursa olsun gerçekleştirilen çalışmanın önemli bir başarı olduğunu biliyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Üniversite olarak üç yıldır katıldığımız TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına, bu yıl yeni olan Tomara ve Hidorovos isimli iki aracımızı da dahil ederek üç araçla katıldık. Araçlarımızın motor ve batarya üniteleri hariç diğer bütün aksamları üniversitemizin kaynaklarıyla Meslek Yüksekokulumuz Mekatronik Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerimiz tarafından yapıldı."

Günaydın, geçen yıl pek fazla tecrübeleri olmamasına rağmen tek araçla katıldıkları yarışmada yedinci olduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene çok çalıştık, tecrübe edindik ve biri elektrik motorlu ve ikisi hidrojen olmak üzere üç araçla yarışmaya katıldık. Yeniliğin, teknolojinin ve bilimin takipçisi olmayı ilke edinen Gümüşhane Üniversitesinin böylesi projelere duyarsız kalması düşünülemez. Bu nedenle daha büyük bir takımla yarışmalara daha profesyonel şekilde katılmayı planlıyoruz."