Taner YENER-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL,() İSTANBUL'daki evinde yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air'in kurucusu, Adalet Partisi eski milletvekili, Sancak Tül'ün kurucusu işadamı Murat Bayrak (98) düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Cami’ndeki cenaze törenine Murat Bayrak’ın eşi Mediha, oğlu Mustafa Bayrak kızları Ayşen Bayrak, Fahriye Gocay, Lale Kalem, Rukiye Yiğit ve eşi ünlü sinema oyuncusu Tamer Yiğit’in de aralarında bulunduğu aile fertlerinin yanı sıra eski bakanlardan Yaşar Okuyan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Taziyeleri oğlu Mustafa Bayrak Türk bayrağına sarılı tabutun başında, Murat Bayrak’ın 65 yıllık eşi Mediha Bayrak ise kızları ile tabutun biraz uzağında kabul ettiler. Sandalyeye oturtulan ve gözyaşlarını tutamayan Mediha Bayrak’ı kızları teselli etti.

OKUYAN: MERT, CESUR, VATANSEVER BİR AĞABEYİMİZDİ

Tören öncesi basın mensuplarına konuşan eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Murat Bayrak’ı 1968 yılından beri tanıdığını belirterek, “Çok değerli bir ağabeyimizdi. Mert, cesur, vatansever bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin. Siyasi tarihimizde, Sayın Demirel’in karşısında, yüzüne karşı inandığını söyleyen kimliğiyle iz bıraktı. Günümüzün siyasetçilerimize baktığımızda, 'Allah’ın kulu' yerine 'genel başkanın kulu' olanları görünce Murat Bayrak’ın o karakterini çok daha iyi değerlendirme imkânı var. Bir ay önce gittim ziyaretine. Aklı başındaydı, yakınlaştım. Elini tuttum, gördü ve tanıdı. Veda ziyareti gibi oldu” dedi.

Eşimin babası olduğu için sevmem gerekir

Bayrak’ın damadı ünlü aktör Tamer Yiğit ise “Kayınpederimdi. Eşimin çok sevdiği babasıydı. Eşimin babası olduğu için sevmem gerekir. İyi bir insandı, Allah taksiratını affetsin. Geldiği günden bu yana görüşüyoruz. Sağlıklıydı. Allah rahmet eylesin” dedi.

Murat Bayrak ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Yeni Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MİRAS KAVGASI İLE GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Adalet Partisi eski milletvekili olan işadamı Murat Bayrak, Sancak Tül'ün de kurucusuydu. Murat Bayrak 12 Eylül askeri darbesinin ardından Almanya'ya yerleşmiş, 3 yıl önce de Türkiye'ye dönmüştü. Bayrak ailesi, son olarak miras kavgası ile gündeme gelmişti.

 
(FOTOĞRAF)