Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - DÜNYA Turizm Birliği Yazarları Konfederasyonu Başkanı Tijani Haddad, terör nedeniyle Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki kongreye katılmayanların, teröre çanak tuttuğunu söyledi.
Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki Belconti Otel'deki toplantıya Dünya Turizm Birliği Yazarları Konfederasyonu Başkanı Tijani Haddad, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ ve konfederasyona üye yazarlar katıldı. Toplantıyı izleyen gazetecilere kongre hakkında bilgi veren Tijani Haddad, turizmin gidişatıyla ilgili tartışmaların yapılacağı kongrede, sektörün enine- boyuna masaya yatırılacağını kaydetti. Türkiye'nin dünyadaki en iyi turizm destinasyonuna sahip olduğu ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Haddad, "Çünkü bu konuda Türkiye çok aktif. Sürekli yenilikler yaparak, çağa ayak uyduruyor" dedi.
Özellikle Antalya'da bulunan turizmcilerin bu konuda çok başarılı olduğuna değinen Başkan Haddad, "Antalya'ya gelen turistler çok memnun ayrılıyor. Böyle kötü bir dönemde bile, ekim ayında bölgedeki otellerin dolu olması, bunun bir göstergesi" diye konuştu.
KATILIM AZLIĞINI ELEŞTİRDİ
Bir yıl önceden kongre için rezervasyon yaptıran üyelerden çoğunun rezervasyonlarını iptal ettiğini ve toplantıya katılmadığını eleştiren Başkan Haddad, "Toplam 600 üyemiz olmasına rağmen 107'si katıldı. En az 200 üyemizin katılmasını bekliyorduk. Bizim üyelerimiz dahil birçok ülke 'Türkiye'ye seyahat etmeyiniz' uyarısında bulundu. Ama biz federasyon olarak, böyle bir şeyin burada olmadığını göstermek istedik. Türkiye'ye gelinmemesini isteyen ülkeler, bu hareketleriyle teröre destek oluyor, teröristlerin istediklerini yapmış oluyor. Terör nedeniyle kongreye katılmayanlar, teröre çanak tutuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI