İçişleri Bakanlığı’nın son Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, kendisi için düzenlenen veda gecesinde Mardinlilerle vedalaştı.
Son Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen için veda gecesi düzenlendi. Bir otelde düzenlenen veda gecesinde Vali Taşkesen’in öz geçmişi okunduktan sonra Mardin’de bulunduğu sürede yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi ardından Mardin’deki vali yardımcıları ve kaymakamlar adına konuşan Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Taşkesen’in samimiyeti ve hizmet aşkıyla kendilerine örnek olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Taşkesen ise Mardin’de 9 aylık bir süre çalışmaktan onur ve gurur duyduğunu kaydetti. Vali Taşkesen, "Hayırlısını isteyen insanlar için de varlığın da önemi yoktur, yokluğun da önemi yoktur. Devletin ve milletin önemli mevkisini inşallah çalışmalarımızla duruşumuzla davranışımızla iyi temsil etmişizdir. İnşallah devlete ve millete borcumuz yoktur. Makam ve mevkiler her zaman için geçicidir. Mahkeme, kadıya mülk değildir. Biz, bu gururla çalıştık. Dolayısıyla bize kısa olmasına rağmen koltukların geçici olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Vali Taşkesen, konuşmasının sonunda Mardinlilere hakkını helal ettiğini ve aynı şekilde Mardinlilerin de kendisine haklarını helal etmelerini istedi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk de Vali Taşkesen’in sorunların çözümü konusunda her zaman hassasiyet gösterdiğini belirtti. Türk, belediye başkanı olması hasebiyle zaman zaman Vali Taşkesen’le diyaloğunun olduğunu, kısa zamanda tanıdığı Taşkesen’in çok değerli bir insan olduğunu söyledi.
Mardin Valiliği çalışanları adına Mardin’i simgeleyen bir tablonun takdim edildiği Vali Taşkesen’e, Mardin’e vermiş olduğu hizmetlerden ötürü Sanayi ve Ticaret Odası ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de plaket verdi.
Taşkesen, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Türk, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un da aralarında bulunduğu davetlilerle vedalaştı.