MALATYA (İHA) – 64’üncü Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin olmasından sonra AK Parti Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı’nın da yeni kabinede bakan olması memleketi Malatya’nın Darende ilçesinde sevinçle karşılandı.
Malatya’nın Darende ilçesinde doğan AK Parti Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı’nın yeni kabinede bakan olması doğduğu ilçede sevinçle karşılandı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yeni hükümetin kurulması ile Malatya’nın iki bakanının olduğunu belirterek Başbakan Davutoğlu’na teşekkür etti. Başkan Eser, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr Ahmet Davutoğlu Darende’ye özel değer vermiştir. Kendilerine ne kadar minnettar olsak azdır” diye konuştu.
Darendeli Fatmagül Demet Sarı’nın bakanlığa getirilmesinin Darende’ye verilen özel bir değer olduğunu ifade eden Eser, “Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ömür boyu minnettar kalacağımızı bildiririz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin de bakan olması ile 2 ismin Malatya’dan Bakan olduğunu ifade eden Eser, bu durumunda kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdi.
Başkan Eser, her iki Malatyalı bakana da yeni görevlerinde başarılar diledi.