Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen tüketici ödülleri, bu yıl da sahiplerini buluyor. ‘Geleneksel tüketici ödülleri’ 7 dalda belirlenen kategoride verilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketici bilincinin geliştirilmesi ve bu yönde hak arama alışkanlıklarının yaygınlaştırılması, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2014 yılı faaliyetleri dikkate alınarak ‘Radyo - Televizyon Programı’, ‘Yazılı Basın Tüketici Köşesi’, ‘Bilinçli Tüketici’, ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Uygulanmasında Başarılı Kuruluş’, ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma’, ‘Bilimsel Çalışma’ ve ‘Hizmet’ gibi 7 dalda ’18. Geleneksel Tüketici Ödülleri’ verilecek.

Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek tüketici ödüllerine ilişkin açıklama yapan Samsun Ticaret İl Müdürü Vekili Mustafa Kocaman, “2014 yılı faaliyetlerine göre verilecek olan ‘18. Geleneksel Tüketici Ödülleri’ bakanlığımızın web sitesi olan ’www.gtb.gov.tr’ ve ’www.tuketici.gov.tr’ adresinde yayınlanmıştır. Kişi veya kuruluşlar, 7 dalda ve değerlendirme ölçütleri belirtilen tüketici ödüllerine doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebilirler. Her iki durumda da adayların belirtilen ölçütleri taşıdıkları belgelenmelidir. Samsun ve ilçe sınırları içerisinde ödüle başvuracak adaylar son başvuru tarihi olan 29 Ocak 2015 Cuma günü saat 17.30’a kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bizzat veya postayla yapabilirler. 81 il merkez ve ilçe sınırları içerisinde Ticaret İl Müdürlükleri kanalıyla yapılacak başvuruların ise ilan edilen son başvuru tarihine kadar bakanlığa ulaşacak şekilde posta yoluyla gönderilmesi veya doğrudan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması zorunludur” dedi.