İSTANBUL, () - FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Slovakya temsilcisi Good Angels Kosice'yi 62-45 mağlup oldu.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda oynanan maça Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez, Quanitra Hollingsworth, Jantel Lavender ve Alexandria Quigley ilk beşi ile başladı. Quigley'in açılışını yaptığı karşılaşmada Kissova'nın basketlerine engel olamayan Fenerbahçe, 2-6 geri düştü. Tuğçe ve Quanitra ile sayı üreten Sarı-lacivertliler, farkı 1 sayıya indirdi: 5-6. Lavender ile 6-6'da eşitliği sağlayan Fenerbahçe, ilk çeyreği 1 sayı farkla 11-12 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Quigley, Kobryn, Birsel ve Verameyenka'dan gelen 10-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, aynı zamanda agresif savunmasıyla potasını da 5 dakika 37 saniye boyunca rakibine kapattı. Farkı eritmeye çalışan rakibe Quigley'in üçlüğüyle yanıt veren Sarı-lacivertliler skoru 26-19 yaptı (02:39). Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede soyunma odasına önde giden taraf 28-25'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Konuk ekibin sayılarıyla başlayan üçüncü sette Verameyenka'nın 4 sayılık serisi farkı 5 sayıya çıkardı. Birsel Vardarlı Demirmen'in sayılarıyla farkı 7 sayıya çıkaran Fenerbahçe, skoru 37-29'a getirdi. Quigley'in bulduğu sayıyla farkı tekrar çift hanelere çıkaran Sarı-lacivertli takım, rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü rakibin üçlüğüne Birsel'in üçlüğüyle yanıt veren Fenerbahçe, farkın erimesine izin vermedi ve üçüncü çeyrek 44-34 tamamlandı.

Fenerbahçe, son periyotta pota altını daha etkili kullanan, agresif ve baskılı savunmasıyla rakibin sayı bulmasını zorlaştıran taraf olarak farkı çift hanelerde tuttu. Tuğçe Canıtez'in açılışını yaptığı son periyotta Olcay ve Quanitra ile sayı üreten Sarı-lacivertliler, skoru 50-37'ye getirdi. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede skor üstünlüğünü rakibine kaptırmayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı karşılaşmadan 62-45 galip ayrıldı.