Mutlu YUCA- Taner BAYAR / BOLU, () - BOLU Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, 6 ülkeninin bakanlarının imzasıyla kurulan ve Türk dünyasının UNESCO'su olarak bilinen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 'Semen Kadışev Madalyası' ile ödüllendirildi.
Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Köroğlu Festivali, Türk Cumhuriyetleri'nin yetkililerinin bir araya gelmesini ve ortak projeler geliştirilmesini sağladı. Başkan Yılmaz da bu ülkelere ziyaretlerde bulundu. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulan TÜRKSOY, ülkeler arası diyalogların geliştirilmesinde büyük rol oynadı. Başkan Yılmaz, Türk dünyası işbirliğine ve Türk dünyası destan kahramanlarının dünyada tanıtılmasına sağladığı katkı nedeniyle TÜRKSOY tarafından Semen Kadışev Madalyası ile ödüllendirildi. 
Başkan Yılmaz madalyasını Bolu'da yapılması planlanan Köroğlu Parkı çalışmaları kapsamında, Türk dünyası mimar ve heykeltraşlarıyla gerçekleştirilecek toplantılara katılmak üzere kentte bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov'ın elinden aldı. Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov'un da bulunduğu törende Kaseinov, Başkan Yılmaz'a Semen Kadışev Madalyası'nı sundu. 
KARŞILIKLI ÖVGÜLER
Başkan Yılmaz, Hakas Türklerinin ünlü halk ozanı ve destancısı Semen Kadışev’in adını taşıyan bu madalyayı almaktan onur duyduğunu söyledi.
Bolu Belediyesi'nin Türk kültür ve sanatına yaptığı katkılarla örnek oluşturduğunu belirten Düsen Kaseinov da şöyle dedi:
"Başkan Alaaddin Yılmaz'a minnettarız ve bu doğrultuda yapılan çalışmalarda işbirliğinde bulunmaktan da ayrıca onur duyuyoruz. Semen Kadışev yılı ve Türk dünyasını ortak halk kahramanları Köroğlu etrafında buluşmasına sağladığı katkılardan dolayı Başkan Yılmaz'a bu ödülü vermeyi uygun gördük."

FOTOĞRAFLI