Türkiye'de gayrimenkul sektörü son 20 yılda profesyonel bir kimliğe kavuştu. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun , sektörün 2004 yılından itibaren hızla büyüdüğünü belirterek, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin doğrudan ya da dolaylı olarak gayrimenkulle ilgili olduğunu söyledi.

"BÜYÜMENİN UCUNDA GAYRİMENKUL VAR"

Sektörün istihdam artırıcı yönüne dikkati çeken Torun, şunları kaydetti: "TÜİK rakamlarında gayrimenkul sektörü deyince aracılık hizmeti veren emlak, komisyon hizmetleri verenler tarif ediliyor. Halbuki gayrimenkul sektörü aslında geliştiren, üreten, istihdam yaratan, vergi veren bir sektör. Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl hedeflerine baktığımız zaman, muazzam 500 milyar dolar hedefi, 2 trilyon dolarlık milli hasıla gibi hedefleri var. Bunların hepsinin ucunda, bir tarafında gayrimenkul sektörü var. Köprüler, metrolar ve büyük hastane projeleri var, lojistik merkezleri, ofisler, konutlar, AVM'ler... Bütün bu büyümenin bir ucunda gayrimenkul var."

2015'TE 5 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Yabancılara konut satışının 2012 yılında serbestleştiğini anımsatan Torun, "Baktığımızda 2013 yılında 3,5, 2014 yılında 4,5 milyar dolar gayrimenkul satışı oldu. 2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor. Bu da gayrimenkulün aslında çok önemli bir ihracat ürünü olarak ülkemizin değerlendirmesi gereken bir değer olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.