Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), () - ANKARA'daki kanlı terör saldırısı Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Barış Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi, Ayvalık Öğretmenevi önünde toplanarak, Arkara'daki terör saldırısını lanetledi. 'Katliamın sorumlusu, saray ve hümettir' yazılı pankart açan grup, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına 'Hayatı durduruyoruz' adı altında bir açıklama yapan Eğitim-Sen üyesi Güner Karslıoğlu, "Geçen 1 Eylül'de 'Durun, öldürmeye değil, yaşatmaya çalışın. Biz kadınlar, ölümün değil yaşamın yanındayız' diyerek, 113 kadın ve LGBTİ örgütü olarak barış deklarasyonumuzu herkesle paylaşmıştık. Bugün bu ölüm, bu silahlar hepimizi, ülkenin başkentinde Ankara'nın orta yerinde barışın sesini yükseltmek için coşkuyla, şenlikle bir araya gelen emekçileri, gençleri, kadınları hedef aldı. Yaşatmak derken, bu kadar insanın böyle hunharca öldürülebildiği bir yaşam, bir ülke değildi bahsettiğimiz. Böyle bir ülkenin olabilirliğini, böyle bir yaşam sürmeyi kabul etmiyoruz. Güvenliğimizden sorumlu olan hükümet ve bağlı olan tüm kurumların derin bir sorumsuzluk içinde olduğunu görüyoruz. Güvenliğimizin hak ve özgürlüklerimiz kısıtlanarak, ortadan kaldırılarak sağlanamayacağını biliyoruz. Bunun yaşadığımız savaş sürecinin bir parçası olduğunun bilgisiyle, hayatlarımıza yeni bombaların düşmemesi için biz kadınlar barışta ısrarlıyız" diye konuştu.
'OKULA GİTMİYORUZ, EV İŞİ YAPMIYORUZ'
"Artık bunca ölümün karşısında bulunduğuz her yerde hayatı durdurmaktan başka çaremiz kalmadı" diyen Karslıoğlu, "Bu nedenle KESK, DİSK, TTB, TMMOB tarafından yapılan iki günlük grev çağrısına biz kadınlar da katılıyoruz. Bulunduğumuz her yerde iş bırakıyoruz. Kepenklerimizi kapatıyoruz. Okula, iş yerlerine gitmiyoruz. Ev işi yapmıyoruz. Hayatın her alanında yaşamı kuran biz kadınlar biliyoruz ki, biz hayatı durdurursak hayat gerçekten durur. Tüm kadınları bu greve katılmaya hep birlikte hayatı durdurmaya bu sırada kaybettiklerimizi anmaya, cenazelere katılmaya çağırıyoruz. Evlerimize, iş yerlerimize, otomobillerimize siyah bez bağlıyoruz. Yakalarımıza siyah kurdeleler takıyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI