Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.
Beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve Özel Kalem Müdürü Kemalettin Demirkıran’la birlikte Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Vali Yavuz, Dernek Başkanı Gürbüz Demir ve dernek üyesi muhtarlarla bir süre sohbet etti.
Muhtarlık müessesesinin, kamu hizmetlerinin sunumunda olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “Muhtarlarımızın içinde olmadığı bir işin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da her toplantıda deklare ediyor ve muhtarının, hangi evde kim yaşıyor ve hangi şartlarda hayatını idame ettiriyor, bunu bilmesi lazım diyor” diye konuştu.
Muhtarlık sisteminin 19 Ekim 1839’dan bugüne Türk idare sisteminde yer aldığını dile getiren Vali Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörü ve talimatlarıyla bir genelge çalışması da devam ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün deklare ettiği üzere, ülkemiz genelinde 19 Ekim artık her yıl Muhtarlar Günü olarak kutlanacak. Muhtarlığın önemini ortaya koyma ve kamuoyuna lanse etme anlamında çeşitli etkinlikler yapılacak” dedi.
Gümüşhane genelinde 321 köy bulunduğunu belirten Vali Yavuz, “Gümüşhane’de göreve başlayalı 1 yıl 4 ay oldu. Bu süre zarfında muhtarlarımızla ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadık. O manada takdire şayan bir duruşumuz var. Gümüşhane’ye ilk geldiğimizde, köylerimize kaynak aktarımı konusunda muhtarlarımız mutlaka işin içerisinde olacak, taşın altına elini koyacak, hizmetin ifasında birebir görev alacak ve böylece yapılan iş kısa sürede ortaya çıkacak demiştik. Bu mantıkla, şu anda il genelinde el atmadığımız köy neredeyse kalmadı” şeklinde konuştu.
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise kendileri için böylesine anlamlı bir günde ziyaretlerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim’i kamuoyuna Muhtarlar Günü olarak deklare etmesi, bizim için çok sevindirici bir olay. Sizin de, bugün göstermiş olduğunuz incelikten dolayı teşekkür ediyorum. Bir yılı aşkın süredir ilimizde yapmış olduğunuz hizmetlerden ve muhtarlarımızla olan diyaloğunuzdan dolayı son derece memnunuz” ifadelerini kullandı.