Ercan ATA/SARAYBOSNA, () - BOSNA Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası grekoromen stil son gün müsabakalarında 5 Türk sporcu mindere çıktı. 2014 yılında gümüş madalya kazanan Kerem Kamal, yine gümüş madalyada kalırken, yaşanan yanlış puanlama yüzünden Kamal'ın altın madalyası hakemeler tarafından elinden alındı.

KEREM KAMAL, RUS SPORCUYLA OLAN HESABINI KAPATTI, ANCAK BU SEFER HAKEMLERE TAKILDI

46 kiloda 2014 Dünya ikincisi, 2015 Avrupa şampiyonu Kerem Kamal, 1. turda Bulgar Marlen Asıkeev'i (8-3), çeyrek finalde Rus Atmir Kotçev'i (3-2) yenerken, yarı finalde ise Ermeni Simonyan Sergev karşısında 10-2 galip gelerek finale çıktı. Final karşılaşmasında Kerem Kamal, Özbek Turabek Tırkashev ile karşılaştı. Maçın hemen başında 1-0 geriye düşen Kamal, kısa sürede toparlandı ve karşılaşmanın ikinci devresinde 5-4 öne geçti ve bu dakikada olaylar başladı. Özbek sporcu kafa kol denedi, ardından yerde çırpma yaptı ve bir anda skor 10-6 oldu. Kenar yönetimi itiraz etti. Masa hakemleri uzun süre pozisyon üzerinde tartıştı ve karşılaşma 17 dakika durdu. Bu süre zarfında masa hakemleri maçın skorunu 7-5 Özbek sporcuya yazdı. Yeniden tartışmalar yaşandı. Ancak masa hakemleri düştükleri puan içerisinde artı iki puanı silmeyi unuttu. Son saniyelerde Kamal atak yaparak maçı 7-7 lik skora taşısa da maçı puanlama çokluğuyla kaybetti. Bu dakikada itirazlar devam etse de skor değişmedi ve Kamal gümüş madalyada kaldı. Uzun süren tartışmalar sonunda Keram Kamal gözyaşlarına boğuldu. Madalya töreni sırasında da ağlamaya devam eden Kamal, madalyasını verdiği asker selamıyla şehit ailelerine armağan etti.

Türkiye'nin 10 sporcuyla katıldığı şampiyonada Abdulsamet Başar bronz madalya, Kerem Kamal ise altın madalya kazanırken, Ahmet Uyar, Emin Can Meriç, Abdullah Fatih Demir, Berkant Akdemir, Mustafa Sefa Yıldırım, Mehmet Bolat, Tayfun Şenyürek ve Kerim Yılmaz dünya şampiyonasını madalyasız tamamladı.

Öte yandan Avrupa Şampiyonası'nda da üçüncü olan grekoromen yıldız milliler, Dünya Şampiyonası'nı da 39 puan ile üçüncü tamamlayarak kupasını aldı

Dünya Şampiyonası'nın üçüncü gününde ise yıldız bayan karşılaşmaları yapılacak. İlk gün müsabakalarında 5 Türk sporcu mücadele edecek. Şampiyonanın üçüncü

gününde yıldız bayanlarda mindere çıkacak Türk sporcular ve rakipleri şu şekilde:

38 kilo: Cansu Yılmaz - Jessica Rudick (Amerika)

43 kilo: Rahime Arı - Atanaska Rusev (Bulgaristan)

49 kilo: Esra Pul - Ronna Heaton (Amerika)

56 kilo: Hatice Ece Tekin - Yvette Dohnalova (Çek Cumhuriyeti)

65 kilo: Tuğba Kılıç - Kristina Vineckov (Hırvatistan)