Olay, Kemeraltı Mahallesi 95. Sokak'taki müftülük binasında meydana geldi. Yeni Cami İmam Hatibi Bayram Olcay, namaz vakitlerinde camiye gitmek için 750 liraya bir bisiklet aldı. Müftülük sitesinde ikamet eden Olcay, hafta sonu bisikletini müftülük binası girişindeki koridora bırakıp yaya olarak camiye gitti. Öğle vakti camiye gelen bir kişi, imamla birlikte namaz kıldıktan sonra cami çıkışında zor durumda olduğunu söyleyerek yardım istedi. Adama inanan imam Olcay, cebinden çıkardığı bir miktar parayı şahısa verip camiden ayrıldı. Parayı alan şahıs bununla yetinmeyip imamı müftülük binasına kadar takip etti. Bir müddet bina içini gözleyen şüpheli, koridorda Bayram Olcay’a ait bisikleti gözüne kestirip çalmaya karar verdi. Hırsızlık şüphelisi gündüz vakti güvenlik kameralarına ve sokaktaki insanlara aldırış etmeden bisikleti binadan çıkartıp binerek hızla uzaklaştı.
Sabah müftülüğe gelen Bayram Olcay bisikletini koyduğu yerde bulamayınca çalındığını anlayıp polise haber verdi. Müftülüğe ait güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, bisikleti çalan kişinin imamın camide para verdiği şahıs olduğunu tespit etti. Yaptığı iyilik karşısında bisikletinin çalınmasıyla şok olan imam Olcay, hırsızlık zanlısından şikayetçi oldu. Polis, eşgalini belirlediği hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

“TOPLUMDA AHLAKİ ÇÖKÜŞ BAŞLADI”

Marmaris İlçe Müftüsü Hasan Ersöz, böyle bir hırsızlığın Ramazan ayında yapılmış olmasından derin üzüntü duyduğunu söyledi. Ersöz, şöyle konuştu:
“Kanunları tenkit etmek hakkımız ve haddimiz değil ama günümüzde hırsızlık hadiselerinin cezaları çok hafif ve hırsızı korur vaziyette. Bu kişi camiye gelip hocamıza paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Tutup hocamız bu arkadaşa para veriyor. Daha sonra din görevlimizi takip ediyor ve bisikletini çalıyor. Bu çirkin davranış elbette ki büyük bir haksızlık. toplumumuzdaki büyük bir çöküşü,ahlak erozyonunu, hak hukuka saygısızlığı gösteriyor.Maalesef bu kişi hem hocamızın parasını alıyor, İnşallah yakalanır, cezası neyse onu çeker. Dinimizde hırsızlık çok çirkin ve günah olarak kabul edilir.”