MANİSA'nın bu yıl don ve dolu nedeniyle çekirdeksiz üzüm rekoltesinde büyük düşüş yaşanması beklenen ilçesi Sarıgöl'de çifti Bekir Yılmaz'ın, evinin bahçesinde yetiştirdiği ve haziran ayında olgunlaşan 'Uslu' tip, çekirdekli pembemsi üzüm dikkat çekti.
Sarıgöl'ün Konak Mahallesinde yaşayan 47 yaşındaki Bekir Yılmaz, evinin bahçesine 10 yıl önce diktiği erkenci tür üzümlerden biri olan 'Uslu' türü çekirdekli sofralık pembe renkli ve aromalı üzüm yetiştirdi. Tek bir asmadan sayısız salkımların olgunlaşmasıyla birlikte mahalle halkı erkenden üzüm tatmaya başladı. Üzümün sahibi Bekir Yılmaz, "Bu üzüm diğer üzümlere nazaran daha erken gelişmekte. Görünümü ve tat çok güzel. Ramazan olması nedeniyle orucumuzu uslu üzümle açmaktayız. Çevremizdeki komşulara birer salkım dağıtmaktayız" dedi.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de ilçede haziran ayından başlamak üzere üzümlerin yetişmeye başladığını belirterek, "Sarıgöl'de 90 bin dekarlık alanda üzüm yetişmekte. Ağırlık olarak Sultaniye üzüm ardından, sofralık çekirdekli türlerimizden dokuz tür üzüm yetişmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAF