Çağatay KENARLI/İSTANBUL, () CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski milletvekili Mehmet Sevigen ve beraberindeki bir grup partiliyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Yaşar Kemal'i ziyaret etti.
Karayalçın, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sevgili Yaşar Kemal'imizin sağlık durumu hakkında eşi ve hekimlerden bilgi aldım. Çok iyimser bir ifadenin kullanılmamış olmasına karşın, yapılan açıklamaya göre durumunun kötüleşmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Eşinin metanetini saygı ve beğeni ile karşıladım. Doktorlarımızın çabasını saygıyla karşıladım. Ben CHP İl Örgütünü temsil ediyorum. Hem şahsın hem de il örgütümüz adına hem de partililerimiz adına ziyaret defterine geçmiş olsun dileklerimi yazdım" dedi.
"NEFES DARLIĞI OLARAK İFADE ETTİLER"
"Eşine geçmiş olsun dileklerimi sundum" diyen Karayalçın, "Hepimizin duaları Yaşar Kemal ile birlikte, tüm hastalarımızla birlikte… Hepsinin biran önce sağlığına kavuşması için içtenlikle dua ediyoruz. İçeriye girmedik girmek te istemedik. Nefes darlığı devam ediyor, bu da iyileşmesinin yoğun bakımdan çıkması olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Yoğun bakımda kaldığı sürece hekimler, kuşkularını koruyorlar. Yoğun bakımdan da çıktığında gerçek anlamda bir iyileşme sürecine girileceğini söylüyorlar. Yoğun bakımda kalma gerekçesini de nefes darlığı olarak ifade ettiler" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)