BALIKESİR Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümü'nün inşaat halindeki konferans salonunun tavanının çökmesiyle göçük altında kalarak hayatını kaybeden inşaat ustaları Mehmet Ali Hisar (43) ve Mehmet Uzunkaş (44) gözyaşları arasında toprağa verildi.
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Çağış Yerleşkesi'nde Morfoloji Bölümü için yaptırılan dört katlı ek bina inşatının konferans salonun 534 metrekarelik tavanı için dün saat 14.30 sıralarında beton dökülürken, ağırlığa dayanamayan kalıplar, gürültüyle çöktü. Göçük altından İtfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından çıkartılan 6 işçiden Mehmet Ali Hisar, Mehmet Uzunkaş, Nasıf Yakıcı (48) ve Ali Akbaş (49) yaşamını yitirdi. BAÜ tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan diğer işçiler Ali Karaoğlan ve İsmail Adın tedaviye alındı. 2 işçinin durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
İKİSİNİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşamını yitiren işçilerden ikisinin cenazesi bugün son yolculuklarına uğurlandı. Evli ve iki çocuk babası inşaat ustası Mehmet Ali Hisar için bugün öğlen Altıeylül ilçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Gaziosmanpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Hisar'ın babası Nezir Hisar (65) ve oğlu Melih Hisar (19) taziyeleri kabul etti. Hisar'ın büyük acı yaşayan eşi Ülkü Hisar (41) ve kızı Sinem Hisar'ı (19) ise komşuları teselli etti. Cenaze törenine Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk da katılarak, ailenin acısına ortak oldu. Kılınan namazın ardından Hisar'ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Çınarlıdere Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.
Hisar gibi evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Uzunkaş için de Karesi ilçesi, Maltepe Mhallesi'ndeki Zeytinlitepe Camisi'nde öğlende caneze töreni düzenlendi. Törene Uzunkaş'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da cenaze öncesi Uzunkaş'ın evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi. Uzunkaş'ın eşi Safiye Uzunkaş (40), kızları Elif Uzunkaş (13) ve Ebru Uzunkaş (14) gözyaşlarına boğuldu. 3.5 yıl önce yine inşaatta çalışırken kaza geçirdiği ve yaralandığı öğrenilen Uzunkaş'ın cenazesi de aynı kaderi yaşadığı arkadaşı Mehmet Ali Hisar gibi Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Kazada yaşamını yitiren ve cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilen diğer iki işçiden Nasıf Yakıcı'nın yarın Bigadiç ilçesi Esenli Mahallesi, evli ve dört çocuk babası Ali Akbaş'ın ise aynı ilçenin Dikkonak Mahallesi'nden kaldırılarak, toprağa verileceği bildirildi.

FOTOĞRAF