Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Dünya Barış Günü’nü, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir zaman diliminde, dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan savaşların ve kaosun gölgesinde kutluyoruz.” dedi.
Bütün insanlığın ortak ideali olan barışa, kardeşliğe ve huzur dolu yarınlara ulaşmak için herkesin bir kez daha düşünmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yayımladığı ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ mesajında, “Dünyada; demokrasiye, temel insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne inanan, dünya insanlığının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşaması için savaşlara değil, barışa ihtiyaç vardır. Kan ve gözyaşının olduğu yerde barış ve huzurdan bahsedilemez. Dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan huzursuzlukların, savaşların tek çaresi barıştır. İsrail Gazze saldırılarını bir dahaki sefere kadar sona erdirdi. Ancak Filistin’de ne savaş ne de sorun sona erdi. Müslüman coğrafyada çatışmanın bulunduğu yerler Filistin, Irak ve Afganistan’la sınırlı değil. Bunların gölgesinde kalsa da, İslam coğrafyasının diğer parçaları Doğu Türkistan, Keşmir, Cezayir, Tunus, Etiyopya, Burma, Moro, Çeçenistan, Lübnan, Pakistan, Keşmir, Hindistan, Somali, Sudan, Çad, Açe, Özbekistan, Mısır, Sudan, Sri Lanka, Cezayir ve daha pek çok bölgede savaş, çatışma ya da krizler sona ermedi devam ediyor. Bu nedenle dünyamızda barış ve sükunete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.” dedi.
Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için, “Dinimiz, dilimiz, inancımız ne olursa olsun önce insan olduğumuzu unutmamalıyız.” diyen Başkan Karaçoban mesajını şöyle tamamladı:
“Temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, ortak değerler üzerinde farklılıkları çoğaltarak ve zenginlik sayarak geliştirmek zorundayız. Nasıl gök kuşağındaki farklı renkler uyum içinde görünüyorsa bizler de tüm farklılıklarımızla sevgi, saygı ve barış zemininde buluşarak, yaşamaya devam edeceğiz. Yoksulluğun, sefaletin ve gelir adaletsizliğinin barışa değil savaşa katkı sunacağını unutmamalıyız. Dünyada insanlık paydasında buluşabildiğimiz, sevgi, barış ve kardeşliğin sadece kelimelerde ve temennilerde kalmadığı barış dolu günler temennisiyle ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ kutlu olsun.”