Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörle mücadeleyi sürdüren güvenlik güçleri bölücü terör örgütü mensuplarının kamera kayıtlarını ele geçirdi. Güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan kamera kayıtlarında, Yüksekova’da devam eden arama tarama faaliyetleri esnasında teröristlerin sürekli yer değiştirdiği, bazen camiyi, bazen birkaç katlı binaları, bazen de tek katlı binaları kullandığı görüldü.
Görüntülerden, 6 bölücü terör örgütü mensubunun Yüksekova Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ova Camii içerisinde silah bakımı yaptığı tespit edildi. Görüntülerde, 17 Nisan 2016 tarihinde güvenlik güçlerine teslim olan YPG mensubu bir teröristin Ova Camii içerisinde Doçka uçaksavar silahı ile poz verdiği görüldü. Ayrıca cami içerisinde 1 adet Doçka uçaksavar silahı, 1 adet Bixi Makineli Tüfeği ve 9 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği’nin olduğu kaydedildi.
Yüksekova şehir merkezinde sözde sorumlu düzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının bir evde toplantı yaptıkları ve toplantı sonucunda belirledikleri faaliyetler için sözde görevlendirmeler yaptıkları görüntüde, sırtında Kanas keskin nişancı silahı ile dışarı çıkan teröriste işaret parmağını göstererek emirler veren elebaşı terörist, eski Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun müdürü Kamuran kod adlı Ahmet Akdeniz yer aldı. Güvenlik güçleri, bu teröristin 30 Mart 2016 tarihinde icra edilen bir operasyonda etkisiz hale getirildiğini, bu grup içinde yer alan sözde Güngör mahallesi sorumlusu Zinar kod adlı Ömer Saraç’ın, 14 Nisan 2016 tarihinde teslim olan 7 teröristten birisi olduğunu açıkladı.

“ERMENİLER DE BU SAVAŞTA YER ALIYOR”

Ele geçirilen görüntülere teröristlerin karargah olarak kullandıkları bir evin bahçesindeki konuşmaları yansırken, Rozerin kod adlı bir teröristin, Rızgar kod adlı başka bir teröriste “Ermeniler de bu savaşta yer alıyor” diye hitap ettiği, onun da “Ermeniler de olmasa bu savaşı kazanamazsınız” diyerek cevap verdiği kaydedildi.
Yüksekova’da diğer bir evde çekilen görüntülerde, iki BTÖ mensubunun iki adet havan mühimmatı ve bir adet el bombası ile çekme düzenekli el yapımı patlayıcı yaptıkları görüldü.