BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile Türkiye’de ilk defa otel, restoran, cafe ve hastane sektörüne kontrat işleri yapan tedarikçilere yönelik 'Contract Hotel Expo Bursa Fuarı', 11 Kasım Çarşamba günü kapılarını açıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, çözüm ortaklarını buluşturacak COHO Fuarı ile sektörlerin kalkınmasına ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü ilhan Ersözlü ise, "Bu fuar, hizmet sektörünün vizyonuna yeni bir imaj katacak" dedi.
Ekonomi Bakanlığı ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin de (UTİB) katkılarıyla 11- 14 Kasım 2015 tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Contract Hotel Expo Bursa (Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları) Fuarı; Türkiye’de bir ilk olarak, uluslararası platformda etkili iş bağlantıları kurulmasına öncülük edecek.
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren gelişime açık, yenilikleri takip etmeye önem veren ve kullanmakta olduğu ekipmanları yenilemek isteyenler, sektöre giriş yapmak isteyenler, nitelikli ürünler ve güçlü tedarikçiler, Contract Hotel Expo Bursa’da bir araya gelecek. 
"HEDEF; 12 NİTELİKLİ FUARI KENTE KAZANDIRMAK"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim, ticaret ve ihracatına yön veren Bursa’da derin tarihi, güçlü kültürel dokusu ve coğrafi konumuyla fuarcılıkta cazibe merkezi kimliğine kavuşturmak hedeflediklerini belirterek, Bursa’ya ulusal ve uluslararası nitelikte 12 fuar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. 
Dünyada sektörler arasında rekabetin güçlendiğini, firmaların ise inovasyona dönük projeleriyle katma değerini arttırdığını dikkat çeken Başkan Burkay, şöyle konuştu:
"Bursa’mızın 2-2.5 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1.5 milyar insan yaşıyor. Stratejik konumu ile önemli bir merkez olan Bursa’mızda fuarcılık çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Fuarcılıkta lider olmak istiyoruz. Türkiye’de ilk defa hayata geçecek olan COHO Fuarı da, bu noktada sektörde çözüm ortaklarını buluşturan en geniş platform olacak. Bursa’da sektöre yeni bir ivme kazandıracak COHO Fuarı, kentimize katma değer sağlayacağına inanıyorum. 4 gün boyunca sürecek olan fuar ile firmalarımızı nitelikli alıcılarla buluşturarak, işletmelerimizin Pazar payını arttırmayı hedefliyoruz."
"ÇÖZÜM ORTAKLARINI BULUŞTURAN EN GENIŞ PLATFORM"
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, ülkelerin kalkınmasında önemli yere sahip olan ve her geçen gün dünya ekonomisinden daha büyük pay alarak büyüyen turizm, sağlık ve yeme-içme sektörlerinin üst düzey yöneticilerini, satın alma yetkililerini, tasarımcılarını ve iç mimarlarını tek bir platformda bir araya getiren Coho Fuarı, 4 salondan oluşan alanda 100’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımında hazırlandığını bildirdi.
FARKLI COĞRAFYALARDAN ALIM HEYETLERİ BURSA’YA GELİYOR
Otel tekstilinden, mobilyaya, endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanlarından, aydınlatma teknolojilerine; otel odası ekipmanlarından restoran ürünlerine kadar üretim ve ticari faaliyetlerde kentin ve ülkenin gücünü yansıtan birçok firma fuarda yer alacak. Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’da faaliyet gösteren zincir otel, restoran, hastanelerin yöneticileri, satın alma yetkileri ile yurtiçinden ise hizmet sektörün önde gelen yatırımcılarının, yöneticilerinin ve satın alma yetkilileri Bursalı firmalarla buluşacak.

FOTOĞRAFLI